• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Uithaal Vanhaezebrouck nooit begrepen en onze licentie bevestigt dat"

  Anderlecht kreeg gisteren zijn licentie.

  De Licentiecommissie deelde gisteren alleen maar goed nieuws uit. Ook voor Anderlecht, dat ondanks enkele eerdere vraagtekens groen licht kreeg. Voor Sportief Directeur Michael Verschueren is de licentie een bewijs dat er financieel niets aan de hand is bij paars-wit.

  De Licentiecommissie had onder meer vragen bij de financiële situatie van Anderlecht in het geval de club dit seizoen naast Europees voetbal zou grijpen. "We kennen de parameters waar we binnen moeten blijven", zegt Michael Verschueren. "We zijn gerustgesteld met deze licentie, maar hadden ook niet anders verwacht."

   

  "We hebben alle mogelijke scenario's, dus zowel met als zonder Europees voetbal, proactief ingebouwd. Geen Europees voetbal is dus voorzien in ons licentiedossier, maar binnen de club gaan we er voor alle duidelijkheid nog altijd vanuit dat we onze kans op Europees voetbal zullen grijpen."

   

  In een interview met Sporza begin april had ex-trainer Hein Vanhaezebrouck gezegd dat Anderlecht de Licentiecommissie verkeerde informatie had gegeven over de afhandeling van zijn contract. Dat paars-wit een licentie krijgt, bewijst volgens Verschueren dat met Vanhaezebrouck alles correct is geregeld.

   

  "Dat heb ik altijd gezegd. Ik heb zijn uithaal nooit goed begrepen. Wij hebben al het nodige gedaan en de wettelijke voorwaarden al lang ingevuld. Ik heb vanaf dag 1 gezegd dat ik rond die zaak geen probleem verwacht en dat is woensdag bevestigd."