• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vanmarcke gelooft in zijn kansen voor Roubaix: "À la Vansummeren"

  Vanmarcke is tevreden over zijn generale repetitie voor Parijs-Roubaix.

  Diep in de finale van de Scheldeprijs zat Sep Vanmarcke goed voorin. Hoe heeft de kopman van EF Education de laatste test voor Parijs-Roubaix verteerd? "We kunnen geen wonderen verrichten, maar er is goed gewerkt."

  "À la Vansummeren"

  Vanmarcke knapte tijdens de Scheldeprijs heel wat werk op voor snelle man Daniel McLay. Die haalde het niet, maar toch is Vanmarcke tevreden over zijn wedstrijd. "Het is fijn dat ik er opnieuw stond", zie hij na de race bij Sporza.

   

  "Ik heb de hele dag hard gewerkt en van in het begin goed mee gekoerst. Ik miste geen enkele waaier, wat op zich al een goed teken is. Dat wil zeggen dat ik fris ben in het hoofd en heel alert koers. Toch voelde ik dat ik met mijn linkerbeen nog veel kracht tekort komt."

   

  Hoopt Vanmarcke zondag een gooi te kunnen doen naar de zege in Parijs-Roubaix? Of komt de Helleklassieker te vroeg? "Ik hoop mee te kunnen doen, maar ik compenseer mijn mindere linkse knie met rechts, waardoor ik krampen krijg en ook last heb van mijn rug."

   

  "Dat was zondag niet anders. Na mijn val in de E3 heb ik afgezien, maar zonder kinesist Lieven Maesschalck stond ik niet waar ik nu sta. We hebben heel goed gewerkt, maar wonderen verrichten lukt natuurlijk ook niet."

   

  "Ik heb natuurlijk het voordeel dat er in Roubaix minder moet geklommen worden. Ik fiets nu à la Johan Vansummeren. Met minder explosiviteit, maar wel heel hard. Als er één koers is waarin dat lukt, dan is het wel Parijs-Roubaix."

  Zonder kinesist Lieven Maesschalck stond ik niet waar ik nu sta. We hebben heel goed gewerkt, maar wonderen verrichten lukt natuurlijk ook niet.

  Sep Vanmarcke

  De babbel met Vanmarcke na de Scheldeprijs: