• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oproep vanuit het peloton: "Supporters, ga niet op alle fietspaden staan"

  Renners

  Over dit soort fietspaden (rechts) mogen de renners wel nog altijd rijden.

  Sinds vorig seizoen worden renners die over het fiets- of voetpad rijden tijdens een koers streng bestraft. Maar niet alle fietspaden zijn verboden terrein en dat zorgt soms voor misverstanden en gevaarlijke toestanden met supporters.

  "Veel supporters gaan ervan uit dat wij op geen enkel fietspad mogen rijden", laat een renner ons weten. "Daarom nemen ze daar nu ook plaats om naar de koers te kijken."

   

  "Maar de mensen gaan ook staan op fietspaden die aansluiten op de weg. Zo stonden er in de Ronde in de aanloop naar de Muur veel mensen op een stuk waar enkel een stippellijn op de weg was geschilderd. Net op een plaats waar wij in volle nervositeit op afstormen."

   

  "De meeste mensen konden nog net achteruit springen, maar er zat ook een man in een rolstoel die niet meer weg kon en waar wij vol voor moesten remmen. Ook in andere Belgische wedstrijden waren er veel van dit soort situaties."

   

  "Daarom zou ik de fans willen waarschuwen dat wij nog steeds op fietspaden mogen rijden die niet afgesloten zijn van de weg. Want vroeg of laat komen hier ongelukken van."

  Vroeg of laat komen hier ongelukken van.