• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "City zal De Bruyne nodig hebben in zijn jacht naar prijzen"

  Kevin De Bruyne viel pas twee minuten voor tijd in.

  Tottenham trekt met een bonus van 1-0 volgende week naar Manchester City voor de terugwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League. Wesley Sonck, die cocommentator was voor Proximus, zag dat City te weinig dreigend was voor het doel van de Spurs.

  Sonck vond de aanpak van City op zich goed. "Ze speelden hun eigen spel, daar hebben ze ook de kwaliteiten voor. De ploeg was zeer balvast, en het was leuk en aardig om te zien, maar het ontbrak aan veel kansen. Dat zal volgende week toch anders moeten."

   

  Sonck wijst één man aan die City zal kunnen gebruiken als het prijzen wil pakken: Kevin De Bruyne. "Hij was de ontbrekende factor. Het is duidelijk voor mij dat er een belangrijke rol is weggelegd voor De Bruyne in de laatste fase van dit seizoen."

   

  "Het was vreemd om te zien dat hij pas twee minuten voor tijd mocht invallen. Nu ja, binnen de club zullen ze meer informatie hebben dan wij. Hoe verteert hij de wedstrijden? Wilden ze geen risico nemen met het oog op die eindstrijd? Ik mag hopen voor Pep Guardiola dat City zich volgende week alsnog kwalificeert, want anders zal hij toch eens stevig in zijn haren krabben." 

  Kevin De Bruyne was gisteren de ontbrekende factor.

  Wesley Sonck

  "Tottenham kan het zonder Kane"

  Tot slot nog even een woordje over Tottenham, dat het goed deed tegen City. "Tottenham speelde veel directer dan City. Ze zochten meer de diepte op en kwamen sneller tot kansen. Ze waren niet de beste ploeg, maar ze gingen meer op zoek naar dat doelpunt."

   

  Volgende week zal Tottenham niet kunnen rekenen op Harry Kane, die uitviel met een enkelblessure. Spurs-coach Mauricio Pochettino vreest dat Kane voor de rest van het seizoen out is. Een domper, maar Sonck ziet toch een lichtpuntje.

   

  "Het klopt dat de aanval van Tottenham gebouwd is rond Kane, maar ze hoeven niet te vrezen. Toen Kane begin dit jaar al eens geblesseerd uitviel, beleefden de Spurs misschien zelfs hun beste periode qua resultaten. Net toen hij terug kwam, is het moeizamer beginnen te verlopen. Ze kunnen het dus zonder hem, dat hebben ze reeds bewezen."

  De kans bestaat dat Kane dit seizoen niet meer in actie komt.