• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sergio Agüero is het nieuwste slachtoffer van de "Drake Curse"

  Agüero miste gisteren een penalty voor Manchester City, dat met 1-0 verloor van Tottenham.

  Sta je als sporter aan de vooravond van een belangrijke wedstrijd, ga dan niet op de foto met Drake. Op sociale media doet de "Drake Curse" de ronde. Wie een selfie neemt met de Canadese rapper, durft kort daarna een zeer belangrijke wedstrijd te verliezen. 

  Het nieuwste slachtoffer van de Drake Curse is sinds gisterenavond Sergio Agüero. Vorige maand ging hij gewillig op de foto met Drake, gisteren miste hij in de heenmatch van kwartfinales in de Champions League een penalty. Zijn team, Manchester City, verloor met 1-0 bij Tottenham. 

   

  Agüero is heus niet het eerste slachtoffer. In 2014 nam Liverpool-spits Daniel Sturridge een selfie met de rapper. Kort daarna verloor Liverpool de titel in de Premier League na de gekende uitschuiver van Steven Gerrard. 

   

  Het lijstje van slachtoffers is intussen al behoorlijk indrukwekkend. We vullen het wat verder aan voor u. Zo verloor Serena Williams in 2015 verrassend in de halve finales van de US Open van Roberta Vinci nadat ze een foto nam met Drake.

  Ook Romelu Lukaku heeft het vlaggen

  Recenter, meer bepaald vorig jaar, kon Conor McGregor zijn wereldtitel in het kooivechten niet heroveren na een verliespartij tegen Chabib Noermagomedov. Vlak voor de wedstrijd zette McGregor een foto van hem en Drake op Instagram.

   

  Dit jaar zijn heel wat voetballers slachtoffer geworden van de Drake Curse, waaronder ook Romelu Lukaku. Ook hij ging vorige maand op de foto met Drake, recent nog verloor United van Wolverhampton en deed het zo een slechte zaak in de strijd voor een Champions League-ticket voor volgend jaar.

   

  Tot slot hebben we ook nog Jadon Sancho in de aanbieding. Het Engelse toptalent van Borussia Dortmund ging vorige maand op de foto met Drake, dit weekend verloor Dortmund met zware cijfers van rivaal Bayern München en verloor het zo de koppositie in de Bundesliga. 

  De vloek van Ramsey

  De Drake Curse is niet de enige vloek die rondgaat in de sportwereld. Zo heb je al jaren de vloek van Aaron Ramsey. Deze is iets meer luguber dan de Drake Curse, want wanneer de speler van Arsenal scoort, sterft er kort daarna ergens op aarde een beroemdheid.

   

  Op zijn teller staan personen als David Bowie, Nancy Reagan, Robin Williams, Whitney Houston, Osama Bin Laden, Steve Jobs en kolonel Muammar Gaddafi.