• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens past voor Fed Cup om zich te focussen op gravelseizoen

  Elise Mertens

  Elise Mertens past voor de Fed Cup.

  Elise Mertens zal er niet bij zijn als België op 20 en 21 april tegen Spanje om het behoud in de Wereldgroep speelt. "Toch gaan we voluit voor de winst", zegt Johan Van Herck.

  België werd in februari, mét Elise Mertens, uitgeschakeld in de eerste ronde van de Wereldgroep door Frankrijk. Als het over 2 weken niet wint tegen Spanje valt het uit de elitegroep van het vrouwentennis.

   

  Kapitein Johan Van Herck zal voor die cruciale confrontatie niet kunnen rekenen op Elise Mertens. Die geeft de voorkeur aan haar gravelseizoen. Het Fed Cup-duel wordt immers op hardcourt gespeeld. "We hebben voor die ondergrond gekozen omdat alle Belgische speelster hun beste prestaties neerzetten op die ondergrond", zegt Van Herck.

   

  "Uiteraard ben ik teleurgesteld dat Elise er niet zal bij zijn, maar we gaan volop voor de winst om ons plaats bij de top 8 te behouden. Met Van Uytvanck, Flipkens, Bonaventure en Wickmayer hebben we een sterk team met veel talent, vertrouwen, ervaring en vooral drive om de Belgische driekleur te verdedigen."