• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter Moeskroen: "Als je niets verkeerd doet, slaap je goed"

  Patrick Declerck.

  Patrick Declerck.

  Van alle clubs was het vooral uitkijken naar het verdicht van de licentiecommissie over Moeskroen. De club kreeg woensdag zijn licentie. Voorzitter Patrick Declerck reageerde geprikkeld op alle vraagtekens die vooraf werden gesteld.

  Er loopt een onderzoek naar witwassen en onwettige aandeelhoudersconstructies bij Moeskroen. Daarom werden in februari alle rekeningen van de club bevroren en werden 2 interim-beheerders aangesteld. In dat klimaat was het uitkijken naar het oordeel van de licentiecommissie.

   

  "Of ik verrast ben dat we een licentie krijgen? Helemaal niet", regeert Declerck bij Sporza. "Als andere mensen verrast zijn, dan vermoed ik dat ze meer weten dan ik. Tot nu heeft noch een andere club, noch een onderzoeksrechter Moeskroen kunnen "pakken" op een fout."

   

  "Als je geen schulden hebt en de continuïteit van de club is verzekerd, dan is er geen reden om ons geen licentie te geven. Als je wil weten waarom onze rekeningen geblokkeerd zijn of er voorlopige bestuurders zijn, dan moet je dat aan KV Mechelen vragen."

   

  "Ik ben nooit ongerust geweest over onze licentie. Als je niets verkeerd doet, dan slaap je gerust. Ik slaap gerust. Het bewijs is dat we een licentie krijgen."