• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De magie is weg bij de Lakers: Magic Johnson stapt plots op als manager

  Magic Johnson heeft na een dramatisch seizoen zijn conclusies getrokken bij de LA Lakers. Ondanks de komst van LeBron James haalde het team uit Los Angeles de play-offs niet. Mede daarom zet Johnson een stapje terug als general manager.

  Magic Johnson was als speler een van de legendes van de LA Lakers, maar op zijn periode als manager kan hij met veel minder trots terugkijken. Hij werd begin 2017 de sportieve baas bij de club van zijn dromen, slaagde erin met LeBron James de beste speler van zijn generatie binnen te halen, maar ging met veel van zijn andere transfers de mist in.

   

  "Ik was gelukkiger toen ik geen manager van de Lakers was", zei Johnson op een inderhaast bij elkaar geroepen persconferentie, waarbij hij zijn beslissing toelichtte.

   

  De druppel voor Johnson was toen hij door de NBA gestraft werd, omdat hij de competitie beïnvloed zou hebben door met spelers van andere teams te onderhandelen (hij probeerde vruchteloos Anthony Davis binnen te hengelen). "Ik haatte het achterbakse en stiekeme gedoe. Ik was niet blij met hoe heel veel dingen gingen."