• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Moeskroen heeft zijn licentie beet, ook KV Mechelen krijgt goed nieuws

  Wit en nu ook groen licht voor Moeskroen.

  Heel wat 1A-clubs hebben vandaag goed nieuws gekregen van de Licentiecommissie van de KBVB. Daarbij het geplaagde Moeskroen. Ook KV Mechelen mag opgelucht ademen: de club kan volgend seizoen Europa in bij Bekerwinst.

  De licentie van Moeskroen hing aan een zijden draadje. Het federaal parket voert al een tijdje een onderzoek naar de Henegouwse club. Moeskroen zou via buitenlandse maatschappijen proberen te verbergen hebben dat de club onder controle stond van spelersmakelaar Pini Zahavi. Dat is verboden.

   

  De club wordt er ook van verdacht vorig seizoen valse documenten te hebben ingediend bij het BAS om zo een licentie te krijgen. Die werd eerst geweigerd, maar in beroep toch toegekend. Het parket gaat na of Moeskroen niet onwettig in de Jupiler Pro League is gebleven dankzij kunstgrepen.

   

  Daar blijft het nog niet bij: Moeskroen werd onder voorlopig bewind geplaatst na huiszoekingen over illegale financiering met miljoenen uit offshorebedrijven. Een deel van de rekeningen werd ook bevroren.

   

  Dat geld kan dus niet gebruikt worden en daardoor was de licentie in gevaar. De financiële gezondheid van een club is één van de belangrijkste voorwaarden voor de licentie, maar toch kreeg Moeskroen vandaag dus goed nieuws.     

   

  "We kregen zopas het belangrijke papier van de Licentiecommissie. Daardoor kan Moeskroen zijn kleuren voor het zesde jaar op rij verdedigen in de hoogste afdeling", schrijft de club op zijn Facebook-pagina. "Dankzij deze beslissing kunnen we ons beter voorbereiden op volgend seizoen."

  Dankzij deze beslissing kunnen we ons beter voorbereiden op volgend seizoen.

  Facebook-bericht van Moeskroen

  Ook KV Mechelen krijgt licentie en mag zelfs Europa in

  Ook in 1B kregen alle clubs goed nieuws vandaag. KV Mechelen is dus in orde met alle licentievoorwaarden, ondanks het onderzoek naar mogelijke wedstrijdvervalsing in de degradatiestrijd van vorig seizoen. 

   

  De kampioen in 1B bevindt zich al een heel seizoen in de storm. Het is nog wachten op de resultaten van dat matchfixing-onderzoek, maar gevolgen voor de licentie hebben de perikelen niet. 

   

  KV Mechelen krijgt niet alleen een proflicentie voor 1A, de club mag ook Europa in als het de Beker van België wint. Het kreeg vandaag ook een licentie voor Europees voetbal.

   

  Niet alleen KV Mechelen haalt opgelucht adem: ook Beerschot Wilrijk, Union Sint-Gillis, Westerlo, OH Leuven, Tubeke, Lommel en Roeselare kregen allemaal hun licentie voor volgend seizoen.

  De clubs delen het goede nieuws mee: