• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Het EK handbal is veraf voor de Red Wolves na thuisnederlaag tegen Zwitserland

  De Zwitsers wonnen in Leuven met 25-28.

  De Belgische handbalmannen hebben een slechte zaak gedaan in de strijd voor het EK handbal. In eigen huis verloren de Red Wolves van Zwitserland: 25-28. Na 3 wedstrijden zijn de Belgen 4e en laatste in hun loodzware kwalificatiegroep.

  De Sportoase in Leuven liep helemaal vol voor de derde EK-kwalificatiewedstrijd van de Red Wolves tegen Zwitserland, de nummer 2 in de groep van de Belgen.

   

   De Wolves begonnen matig aan de belangrijke interland. Aan de rust leek de wedstrijd al beslist: 10-16. Na de onderbreking tapten de Belgen plots uit een ander vaatje. De bal wilde er nu wel in en de kloof werd bijna helemaal gedicht: 19-21.

   

  Daarna stokte het opnieuw bij de Wolves. De kansen werden gemist en dat deden de Zwitsers niet. De bezoekers liepen opnieuw uit en weg waren de belangrijke punten.

   

  Na drie wedstrijden hebben de Belgen amper één punt verzameld in hun groep met Zwitserland, Kroatië en Servië. Het EK van volgend jaar in Oostenrijk, Noorwegen en Zweden is dus veraf voor de Red Wolves.

  De tussenstand in groep 2:

      M W V G +/- punten
  1. Kroatië 2 2 0 0 +8 4
  2. Zwitserland 3 2 1 0 +5 4
  3. Servië 2 0 1 1 -5 1
  4. BELGIË 3 0 2 1 -8 1