Ga naar de inhoud

Jurgen Van den Broeck: "Kittel zou soms een glaasje te veel drinken"

Kittel moet het peloton laten gaan in de Scheldeprijs.

Marcel Kittel was ook in de Scheldeprijs een schim van zichzelf. De Duitse (top)sprinter beleeft voorlopig een echt rotseizoen. Jurgen Van den Broeck denkt dat Kittel vooral naar zichzelf moet kijken. "Hij moet zich afvragen of hij het nog graag doet", zegt de ex-prof.

"Doet hij het nog wel graag?"

Kittel kon vandaag voor de 6e keer de Scheldeprijs winnen, maar kwam er niet aan te pas. De kopman van Katjoesja werd genadeloos uit het peloton gereden. Wat scheelt er toch met de snelle Duitser? "Ik heb gehoord dat hij niet bezig is met zijn vak", zegt Jurgen Van den Broeck op onze Facebook-pagina. "De verhalen doen de ronde dat hij te veel pintjes en te veel wijn drinkt."

 

"Hij zou te veel bezig zijn met andere dingen en niet trainen, hoor ik dan. Als je zijn prestaties dit seizoen ziet, worden die verhalen alleen maar bevestigd. Hij wordt ook niet op moeilijke stukken uit de wielen gereden. Hij kan gewoon niet volgen."

 

"Wie een beetje traint en prof is, moet op dit parcours in dit peloton gewoon kunnen volgen. Tussen de bomen wordt hij gewoon weggereden. Dat is triestig voor iemand als Kittel. Hij is bovendien ook nog niet erg oud." Kittel wordt volgende maand 31.

 

"Ik denk dat het vooral niet goed zit in het hoofd van Kittel. Het is niet dat hij veel tegenslag heeft. Hij moet vooral bij zichzelf kijken. Ik twijfel eraan of hij het wel nog graag doet."

Wie een beetje traint en prof is, moet op dit parcours in dit peloton gewoon kunnen volgen. Tussen de bomen wordt hij gewoon weggereden. Dat is triestig.

Jurgen Van den Broeck

Herbekijk de Facebook Live met Van den Broeck: