• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Eddy De Smedt wordt raadgever bij Belgische Ruitersportfederatie

  Voormalig BOIC-chef Eddy De Smedt zal zijn expertise ter beschikking stellen van de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie. "Ik kan helpen om het allemaal nóg beter te maken."

  Eddy De Smedt was tot vorig jaar Directeur Topsport van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), een functie die hij moest opgeven omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt.

   

  Sindsdien aanvaardde De Smedt al een zitje in de selectiecommissie van het Belgisch Paralympisch Comité en nu gaat hij dus ook in zee met de Belgische Ruitersportfederatie.

   

  "De Belgische paardensport heeft mij altijd na aan het hart gelegen", zegt De Smedt. "De topsportcel van de KBRSF levert heel goed werk, maar dat neemt niet weg dat ik vanuit mijn jarenlange (olympische) ervaring mijn steentje kan proberen bij te dragen om het allemaal nóg beter te maken. Ik kijk uit naar de samenwerking met dit gemotiveerde team."

   

  Het is geen voltijdse job voor De Smedt. Hij zal op regelmatige basis samenzitten met de topsportcel om ideeën uit te wisselen.