• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Boonen: "Asgreen staat tussen mijn favorieten voor Parijs-Roubaix"

  Tom Boonen koos in "Extra Time Koers" voor de tweede plaats van Kasper Asgreen in de Ronde van Vlaanderen als zijn moment van de week. De viervoudige winnaar in Roubaix verwacht een atypische Parijs-Roubaix en ziet een nieuwe kans voor de Deen.

  Kasper Asgreen is 24 jaar en werd tweede bij zijn eerste deelname aan de Ronde van Vlaanderen. Een prestatie die nog meer bewondering uitlokt als je zijn verhaal kent, vindt Boonen.

   

  "Hij is pas prof geworden in de Scheldeprijs 2018 omdat Petr Vakoc vorig jaar door een vrachtwagen omver werd gereden in Zuid-Afrika. Daardoor hadden ze een man te kort bij Quick-Step en hebben ze Asgreen opgevist bij de beloften en prof gemaakt. Dus vandaag (woensdag) is hij exact een jaar prof."

   

  "Asgreen is een gast waar ik al veel goede dingen over heb gehoord. De Ronde was de eerste keer dat hij zijn neus aan het venster stak voor het grote pubiek. Ik heb hem bij mijn favorieten staan voor Parijs-Roubaix. Hij heeft een goede kop op zijn lijf staan en kan het fysiek aan."

   

  "Ik verwacht komende zondag een beetje een atypische wedstrijd. Een wedstrijd waarin een vroege vlucht wegrijdt met renners in als Asgreen, die vooraan overblijven. Zulke renners krijgen die vrijheid nog."

   

  "Er zijn zo van die jaren dat niemand er met kop en schouders bovenuit steekt en dan schuiven ploegen de verantwoordelijkheid wat af op elkaar. Dat zijn altijd gevaarlijke jaren. De wind moet wel goed zitten."

  "Op WK ploegentijdrit schreeuwden ze dat hij moest minderen"

  Asgreen maakte deel uit van de ploeg die wereldkampioen ploegentijdrit werd in Innsbruck. Zes maanden profrenner was hij toen.

   

  "Ze hebben een paar keer in de oortjes moeten roepen dat hij moest minderen toen", weet Tom Boonen. "Ik zie geen veelwinnaar in hem, maar hij is een degelijke coureur, die wel wat wedstrijden gaat winnen."