• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alaphilippe komt met de schrik vrij na "eerste val met hoge snelheid"

  Alaphilippe kon zijn kansen niet verdedigen door een zware valpartij.

  Julian Alaphilippe kwam in de slotfase van de derde rit van de Ronde van het Baskenland hard ten val. De Fransman lijkt geen al te zware verwondingen over te houden aan zijn smak tegen het asfalt. "Ik heb enkel wat schaafwonden en wat pijn."

  "Afwachten"

  Alaphilippe was ook vandaag de topfavoriet voor de dagzege. Door een zware valpartij in de slotfase kon de kopman van Deceuninck-Quick Step zijn kansen niet verdedigen in de derde rit. "Ik weet echt niet wat er gebeurde", zegt Alaphilippe op de website van zijn team.

   

  "Vlak voor mij raakten enkele renners elkaar en plots lag ik op de grond. Voor de eerste keer in mijn carrière val ik met zo'n hoge snelheid. Toch ben ik blij dat ik de rit nog heb kunnen uitrijden (Alaphilippe werd 151e en laatste op 12'09" van ritwinnaar Schachmann, red)."

   

  Ook de schade lijkt mee te vallen bij dé man van 2019. "Het ziet er niet naar uit dat ik serieuze blessures overhoud aan mijn val. Ik heb wat schaafwonden en wat pijn. Het enige dat ik nu kan doen is afwachten en zien hoe ik me morgenochtend voel."

  Voor de eerste keer in mijn carrière val ik aan zo'n grote snelheid. Toch ben ik blij dat ik de rit nog heb kunnen uitrijden.

  Julian Alaphilippe

  Sleutelbeenbreuk voor Castroviejo?

  Niet alleen Alaphilippe kwam onzacht in aanraking met het Spaanse asfalt. Ook Sky-kopmannen Michal Kwiatkowski en Geraint Thomas kwamen ten val. Het tweetal kon voort, maar dat was niet het geval voor ploegmaat Jonathan Castroviejo. Ook de Spanjaard lag erbij en heeft wellicht zijn sleutelbeen gebroken.

  De val van Alaphilippe: