• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vansummeren over Parijs-Roubaix 2011: "Twee km voor de finish reed ik lek"

  Johan Vansummeren in 2011.

  Johan Vansummeren in 2011.

  Herinnert u zich nog Parijs-Roubaix 2011? Johan Vansummeren behaalde er dat jaar zijn mooiste overwinning uit zijn carrière. In "De Kleedkamer" vertelde hij over de meest zenuwslopende kilometers uit zijn carrière.

  Sep Vanmarcke en Johan Vansummeren waren ploegmaats bij Garmin in 2011. Ze zaten samen aan de tafel van "De Kleedkamer" in de laatste aflevering en blikten terug op hoe Vansummeren de zege die dag niet cadeau kreeg. "Ik neem Sep niets kwalijk, totaal niet. Het was niet Sep die besliste achter mij te rijden. Maar dat was een grote fout van de ploeg", vertelde Vanmarcke.

   

  Maar dat was niet de enige tegenslag die dag. "Ik weet nog dat ik op de laatste strook een steen raakte en mijn tube leegliep. Als ik er nu naar die strook zou rijden,  kan ik zelfs nog zeggen op welke steen het was."

   

  "Op twee of drie kilometer voor de finish raakte mijn velg voor het eerst de grond. 100 meter na de finish stond ik volledig plat. Mijn voorsprong in de race was maar 18 of 20 seconden dus ik kon niet wisselen. Het was alles of niets."