• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vanmarcke rijdt de Scheldeprijs "om een rol te kunnen spelen in Roubaix"

  Sep Vanmarcke reed een uitstekende Ronde van Vlaanderen in dienst van de latere winnaar Alberto Bettiol.

  Sep Vanmarcke is in laatste instantie aan de deelnemerslijst van de Scheldeprijs (1.BC) toegevoegd door zijn team EF Education. Vanmarcke wil zondag goed zijn in Parijs-Roubaix en heeft daarom nog extra wedstrijdkilometers nodig.

  Vanmarcke kwam hard ten val in de E3 Harelbeke en heeft nog altijd een gezwollen knie. Om zondag mee te kunnen doen met de grote jongens in Paris-Roubaix, heeft de kopman van EF Eductaion beslist om morgen van start te gaan in de Scheldeprijs.

   

  "Zijn linkerknie staat nog altijd dubbel zo dik als zijn rechter", laat broer en sportdirecteur Ken Vanmarcke weten in een persbericht. "Het gewricht zit bovendien nog vol vocht, maar alles wordt intens behandeld."

   

  "Sep kon in de Ronde van Vlaanderen zijn steentje bijdragen, maar wil hij nog meespelen in Parijs-Roubaix, na de RVV hét hoofddoel dit voorjaar, moet hij wedstrijdkilometers maken. Daarom zal hij morgen ook de Scheldeprijs rijden."

  Sep kon in de Ronde van Vlaanderen zijn steentje bijdragen, maar wil hij nog meespelen in Parijs-Roubaix, dan moet hij wedstrijdkilometers maken.

  EF Education-ploegleider Ken Vanmarcke

  "Verwacht nerveuze en lastige bedoening"

  Sacha Modolo en Daniel McLay zijn morgen de kopmannen van EF Education in de Scheldeprijs. Ken Vanmarcke verwacht een zware koers tussen Terneuzen en Schoten. "Het zal een lastige en nerveuze bedoening worden door de wind."


  "Vroeger was de koers de kroniek van een aangekondigde sprint. Nu moeten de snelle mannen de waaiers proberen te overleven. Iedereen zal vol aan de bak moeten en daardoor komt niemand fris de laatste rechte lijn in."