• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel vliegt in de laatste meters voorbij Vallée in de Sarthe (met video)

  Van der Poel houdt Vallée af op de streep.

  Mathieu van der Poel heeft ook in de Franse rittenkoers Circuit Cycliste de la Sarthe (2.1) meteen zijn stempel gedrukt. De Nederlandse kampioen won de eerste rit in een massasprint. Boris Vallée leek zegezeker, maar Van der Poel vloog onze landgenoot nog in de laatste meters voorbij met een indrukwekkende kattensprong.

  Van der Poel laat Parijs-Roubaix zondag aan zich voorbijgaan. De Nederlandse alleskunner wil goed zijn in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race en rijdt daarom het Circuit Cycliste de la Sarthe, een vierdaagse Franse rittenkoers, als voorbereiding op die twee wedstrijden.

   

  In de eerste rit liet Van der Poel meteen zien dat hij nog altijd speelt met de pedalen. Boris Vallée leek de openingsrit op zijn naam te schrijven, maar met een indrukwekkende inspanning trok Van der Poel het laken toch nog naar zich toe in volle sprint. Bryan Coquard, toch ook niet traag, werd op afstand 3e.

   

  Van der Poel, met een zwarte koersbroek in plaats van een witte, begint morgen in de blauwe leiderstrui aan de tweede etappe. Wellicht wordt er opnieuw met z'n allen gesprint voor de zege.

  De indrukwekkende sprint van Van der Poel:

  Uitslag rit 1 Circuit Cycliste de la Sarthe (2.1)
  1. Mathieu van der Poel (Ned) 180km in 4u18'07"
  2. Boris Vallée z.t.
  3. Bryan Coquard (Fra)  
  4. Clément Venturini (Fra)  
  5. Eduard Michael Grosu (Roe)  
  6. Justin Jules (Fra)  
  7. Maurits Lammertink (Ned)  
  8. Manuel Belletti (Ita)  
  9. Mickaël Delage (Fra)  
  10. Thomas Boudat (Fra)