• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sensatie Union zal sowieso finale Play-off II niet spelen

  De spelers van Union.

  Union won afgelopen weekend met 5-1 van Waasland-Beveren.

  Union heeft zijn aanvraag voor een Europese licentie ingetrokken. Dat betekent dat Union een eventuele finale van Play-Off II niet mag spelen. Met 9 op 9 staat Union (gedeeld) op de eerste plaats in groep B.

  De winnaar van groep A en B van Play-Off II vechten onder elkaar uit wie de barragematch mag spelen tegen de nummer 4 of 5 uit Play-Off I voor het laatste Europese ticket. 

   

  Zelfs als Union groep B wint, mag het de finale van Play-Off II niet spelen. De Brusselse club vroeg wel een Europese licentie aan, maar heeft die aanvraag ingetrokken op advies van de licentiemanager. Dat heeft te maken met de jeugdploegen van Union. Die komen dit seizoen niet uit op het elite-niveau en dat is een voorwaarde om Europees te mogen spelen. Voor volgend jaar heeft Union een aanvraag ingediend om zijn jeugd wel op het hoogste niveau te laten spelen.

   

  In eerste berichtgevingen werd melding gemaakt dat het stadion van Union de reden was om de aanvraag in te trekken, maar dat is volgens CEO Philippe Bormans niet de reden. Union had een overeenkomst om eventuele Europese matchen in het Koning Boudewijnstadion te spelen.

  Wat als Union groep B wint?

  Als Union groep B wint, speelt de nummer twee uit de groep de finale van Play-off II.