• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ploegleider Peiper: "Niet de bedoeling om Philipsen op te branden"

  Jasper Philipsen zwoegt op de Taaienberg.

  Er komt voorlopig geen einde aan de voorjaarscampagne van Jasper Philipsen (21). Het goudhaantje van UAE Emirates haspelt de ene klassieker na de andere af, maar geeft zelf aan dat zijn lichaam "niet 100 procent herstelt van elke wedstrijd". Ploegleider Allan Peiper: "We leggen hem geen enkele druk op."

  Jasper Philipsen leert het Vlaamse werk echt kennen in zijn eerste voorjaarscampagne, maar het goudklompje lijkt naar rust te snakken. "Ik verteer de klassiekers niet zo goed", gaf hij in een gesprek met onze redactie aan.

   

  Na het openingsweekend, de Strade Bianche, Nokere Koerse, Milaan-Sanremo, de E3 Harelbeke, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen volgt morgen ook nog de Scheldeprijs.

   

  "We hebben voor de start van het seizoen gezegd dat Jasper Philipsen bij ons de tijd krijgt om te leren", legt ploegleider Allan Peiper uit. "Wel, hij reed afgelopen zondag zijn eerste Ronde van Vlaanderen en nu woensdag zijn eerste Scheldeprijs."

   

  "Hij kan zich zo optimaal verder ontwikkelen als renner. Dat was ons vooropgesteld plan. We leggen hem geen enkele druk op. Niets moet, alles kan of mag."

   

  "Of hij zondag start in Parijs-Roubaix bespreken we na de Scheldeprijs, want het is niet de bedoeling zo'n talent op te branden. Morgen trekken we wellicht de kaart Simone Consonni als kopman."