• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Organisatie Amstel Gold Race denkt aan introductie onverharde wegen

  Koersdirecteur Leo van Vliet wil meer spektakel zien, in plaats van de afwachtende houding van heel wat ploegen de voorbije jaren.

  De organisatie van de Amstel Gold Race speelt met het idee om onverharde wegen te introduceren. Koersdirecteur Leo van Vliet wil op die manier zijn koers aantrekkelijker maken.

  Van Vliet vertelde over zijn plan in De Perstribune, een radioprogramma op de Nederlandse openbare omroep. Het zou een zoveelste wijzigiging zijn aan het parcours van de wielerklassieker in Nederland. De voorbije twee edities werd het slot van de Amstel Gold Race hertekend.

   

  De hoofdbedoeling van Van Vliet is om de koers meer open te trekken, als middel tegen de afwachtende tactieken van diverse ploegen. "Als de ploegen de wedstrijd in het slot gooien, dan zou het zomaar kunnen dat er later onverharde stroken in het parcours worden opgenomen", aldus Van Vliet.

  Tendens

  De koersdirecteur denkt er pas over na om zijn parcours opnieuw te veranderen als hij een tendens ziet. "Als de ploegen niet veranderen, dan moeten wij ingrijpen", klinkt het bij hem. Toch ziet hij positieve ontwikkelingen in het koersmilieu. "De koers heeft jarenlang op slot gezeten, maar je ziet dat er weer aangevallen wordt."

   

  Komt er toch een wijzigiging, dan ziet Van Vliet mogelijkheden in de buurt van Valkenburg, de plaats waar de gekende Cauberg ligt. "Boven Valkenburg liggen heel mooie, onverharde wegen die er echt geschikt voor zijn."

   

  De Amstel Gold Race wordt op zondag 21 april verreden.

  Leo van Vliet overweegt zijn plan door te voeren als de ploegen te afwachtend blijven koersen.