• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  NBA-spelers kiezen: Michael Jordan is beste aller tijden

  Michael Jordan blijft nummer 1.

  Michael Jordan is verkozen tot beste aller tijden door 127 spelers die actief zijn in de NBA. Jordan staat met ruime voorsprong op één en dat is geen verrassing.

  NBA-spelers zien Michael Jordan als de "G.O.A.T" of de "Greatest Of All Time".  Dat heeft een enquête bij 25% van de spelers aangetoond. Niet echt verrassend, maar de marge die Jordan heeft op LeBron James en Kobe Bryant is indrukwekkend.

   

  Jordan haalde 73% van de stemmen, LeBron James 11,9% en Kobe Bryant 10,6%. Het is overduidelijk dat Michael Jordan nog altijd een enorme invloed heeft op de basketbalwereld. Zelfs de jongere generatie, die opgroeide met LeBron James als superster, werd door Jordan beïnvloed. 

  Speler % Stemmen
  Michael Jordan 73%
  LeBron James 11,9%
  Kobe Bryant 10,6%
  Kareem Abdul-Jabbar  1,7%
  Magic Johnson, Allan Iverson & Kevin Durant 1%

  Wie wordt de nieuwe MVP?

  "The Athletic" vroeg in dezelfde enquête wie dit seizoen de Most Valuable Player (MVP) prijs moet krijgen. James Harden van de Houston Rockets kreeg 44,3% van de stemmen. Op de 2e plaats volgt Giannis Antetokounmpo van de Milwaukee Bucks (38,9%). Dit is ook geen echte verrassing. Harden wordt al weken als favoriet gezien in de strijd om MVP te zijn. 


  De spelers hebben geen inspraak in de uiteindelijk keuze van de MVP. Die wordt gekozen door de journalisten en sportverslaggevers. Zo zorgt de NBA ervoor dat er geen belangenvermenging is bij de stemming.

  Michael Jordan's beste momenten: