• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Rossom draagt zijn steentje bij in eerste zege Valencia in finale EuroCup

  Sam Van Rossom.

  Sam Van Rossom speelde 25 minuten.

  In de finale van de EuroCup basketbal heeft Valencia de eerste ontmoeting met Alba Berlijn duidelijk gewonnen. 8.000 supporters zagen hoe Valencia in een best-of-3 met 89-75 te sterk was in het eerste duel. Sam Van Rossom (15 punten en 7 assists) liet zich opmerken. 

  Sam Van Rossom (32) speelt zijn derde Europese finale met Valencia. In 2014 won hij de EuroCup na play-offs tegen Kazan, in 2017 was Malaga te sterk. Valencia heeft de EuroCup al drie keer gewonnen (2003, 2010 en 2014).

   

  Vrijdag wordt in Berlijn het tweede finaleduel gespeeld in deze best-of-3. Een eventuele beslissende ontmoeting staat maandagavond in Valencia op het programma.