Ga naar de inhoud

De Coninck: "City lijkt klaar voor eindzege in Champions League"

 di 9 april 2019 15:00
Manchester City neemt het vanavond op tegen Tottenham.
Manchester City neemt het vanavond op tegen Tottenham.

Vanavond gaan de kwartfinales in de Champions League van start. Vier Engelse ploegen, 1 Portugese, 1 Spaanse, 1 Nederlandse en 1 Italiaanse ploeg strijden nog om de beker met de grote oren. Tijd voor een voorbeschouwing met Wim De Coninck, analist bij Proximus.

Porto maakt geen schijn van kans

Met Liverpool-Porto staat misschien wel de minst aantrekkelijke affiche van deze kwartfinales vanavond op het programma. "Het is de meest voorspelbare wedstrijd", zegt De Coninck. "Iedereen gaat ervan uit dat Porto geen schijn van kans maakt, ook omdat Liverpool vorig seizoen Porto al eens wegblies in de Champions League."

 

Vooral de manier waarop Liverpool Bayern uitschakelde, getuigt voor De Coninck van grote klasse. "Mocht Porto winnen, zou dat na de uitschakeling van Real Madrid door Ajax de grootste verrassing zijn. En aan de gretigheid is te zien dat Jürgen Klopp en Liverpool duidelijk voor de dubbel titel en Champions League willen gaan."

UEFA Champions League
Liverpool
einde
2-0
FC Porto
Liverpool maakte tegen Bayern indruk op Wim De Coninck.

City is klaar voor de beker met de grote oren

Het andere duel van vanavond wordt de Premier League-clash tussen Tottenham en Manchester City. Ook hier stipt De Coninck een duidelijke favoriet aan. "City zit in een hoogvorm, wat blijkt uit hun huidige statistieken. Tottenham zal boven zichzelf moeten uitstijgen als ze City uit de halve finales willen houden. De heenmatch, in het nieuwe Spurs-stadion, moet alvast extra pigment geven aan de confrontatie."

 

Velen zien Manchester City als de grote topfavoriet, ook De Conick is positief gestemd. "De weg is nog lang, maar je hebt het gevoel dat City er klaar voor is. Het DNA van Pep Guardiola zit in het team geslepen. En daarnaast is Kevin De Bruyne opnieuw fit, dat is ook een factor die niet onderschat mag worden. Het zal een sterke ploeg moeten zijn die dit City zal uitschakelen."

UEFA Champions League
Tottenham Hotspur
einde
1-0
Manchester City
Manchester City won 21 van de voorbije 23 duels met een doelsaldo van +61.

Frivool Ajax versus realistisch Juve

Morgenavond probeert Ajax zijn sprookje voort te zetten tegen Juventus. Kunnen ze hun kunststukje van tegen Real Madrid herhalen? "Moeilijk", vermoedt De Coninck. "Juventus zal een stuk sterker en minder naiëf voor de dag komen dan Real. De verrassing is er nu wat vanaf en Italianen voetballen veel realistischer. Ajax gaat van Juve niet de ruimte krijgen om hun frivole spel boven te halen."

 

Tot slot beschikt Juventus sinds dit seizoen over een nieuwe factor, die van Cristiano Ronaldo. "Door hem was Juve rond Nieuwjaar de grote topfavoriet voor de eindzege. Maar op Atletico Madrid gaf Juve blijk van bepaalde zwakheden. Een hattrick van Ronaldo in de terugmatch trok Juve over de streep. Ik ben benieuwd of hij dat kan blijven opbrengen."

UEFA Champions League
Ajax
einde
1-1
Juventus
De Coninck vreest dat het sprookje van Ajax eindigt tegen Juventus.

Herwonnen spelvreugde zal United niet helpen

Tot slot ontvangt Manchester United morgenavond FC Barcelona. De Coninck vreest dat de kwartfinale het eindstation wordt voor United. "Maar ze mogen mij verrassen, hetgeen ze al een paar keer gedaan hebben sinds Ole Gunnar Solskjær overnam. Sinds Jose Mourinho weg is, is er opnieuw spelvreugde op Old Trafford."

 

In Manchester gaan ze toch vooral één iemand in de gaten moeten houden: Lionel Messi. "Messi verkeert in bloedvorm en is beslissend als het erop aankomt. United zal, net als de Spurs tegen Manchester City, boven zichzelf moeten uitstijgen als ze Barça willen kloppen. Voor mij is Barcelona favoriet voor deze dubbele confrontatie, maar de eindzege in de Champions League, daar geloof ik niet in."

UEFA Champions League
Manchester United
einde
0-1
FC Barcelona
Messi zal Barcelona voorbij Manchester United loodsen, maar De Coninck ziet hem niet de beker met de grote oren de lucht insteken.