• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lambrecht sprint naar tweede plaats: "Dit staat toch mooi op mijn erelijst"

  Lambrecht moet zijn hoofd buigen voor Alaphilippe.

  Lotto-Soudal keek uit naar de prestaties van Bjorg Lambrecht in de Ronde van het Baskenland en het 22-jarige klimtalent heeft op de tweede dag al een knap visitekaartje uitgedeeld. In een pittige sprint legde hij Julian Alaphilippe het vuur aan de schenen. "Ik ben trots op mijn eerste podiumplaats in een WorldTour-wedstrijd."

  Bjorg Lambrecht probeerde in de slotsprint te verrassen met een krachtige uitval van ver, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen springveer Julian Alaphilippe. "Al bij al ben ik tevreden met deze tweede plaats", reageert Lambrecht.

   

  "In de sprint wou ik op de verrassing spelen. Toen ik aanviel, ontstond er meteen een opening. Ik heb nooit achterom gekeken, maar ik wist dat Alaphilippe daar nog zat. Hij passeerde mij nog en ik kon niet in zijn wiel blijven. Desondanks bleef ik gewoon sprinten tot op de finish met alle kracht die ik nog had."

   

  "Het is de eerste keer dat ik het podium haal in een WorldTour-wedstrijd, dus daar ben ik trots op. Ik had het deze ochtend niet durven te denken, maar dit staat toch mooi op mijn erelijst. De rit van morgen is een beetje gelijkaardig, maar dan minder steil in het slot. Ik zal zien hoe het verloopt en wil er opnieuw alles uithalen."

   

  "Ik hoop om de rest van de week hetzelfde gevoel te hebben zoals vandaag. Indien ik met deze vorm naar de Waalse klassiekers kan trekken, zal ik Tim Wellens en Jelle Vanendert goed kunnen helpen."

   

  "Ik heb er hard voor getraind om in deze periode top te zijn. In Catalonië had ik wat last van de rug, waardoor ik niet voluit kon gaan. Ondertussen gaat het beter, dus laat ons hopen dat die problemen nu van de baan zijn.”

  In de sprint wou ik op de verrassing spelen. Toen ik aanviel, ontstond er meteen een opening. Ik heb nooit achterom gekeken, maar ik wist dat Alaphilippe daar nog zat. Hij passeerde mij nog en ik kon niet in zijn wiel blijven.

  Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal)