• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Armstrong keek naar Vive le Vélo: "Kan jullie taal niet uitspreken, godverdomme"

  Lance Armstrong (47).

  Lance Armstrong worstelt met de uitspraak van Deceuninck, de nieuwe hoofdsponsor van de ploeg van Patrick Lefevere. De Amerikaanse ex-renner stelde in zijn podcast vast dat zijn opmerking vorige week was opgepikt in Vive le Vélo - Leve de Ronde. "We kunnen gewoon jullie taal niet uitspreken", lacht Armstrong nu na een opmerking van Lefevere. 

  Vive le Vélo - Leve de Ronde schotelde ploegbaas Patrick Lefevere vorige week een passage uit de podcast van Lance Armstrong voor.

   

  De Amerikaan, die 7 Touroverwinningen verloor na zijn dopingbiecht, was blijkbaar geen fan van de intrede van Deceuninck in de wielersport. Vooral de uitspraak van de hoofdsponsor van Patrick Lefevere was een tongtwister voor de Amerikaan.

   

  "Hij was zat, zeker?", gniffelde Patrick Lefevere vorige week aan tafel bij Karl Vannieuwkerke na het bekijken van de beelden. Die opmerking raakte tot bij Lance Armstrong.

   

  "Ik was niet dronken", lacht Armstrong nu. "We kunnen gewoon jullie taal niet uitspreken... Vlamingen!" Waarna er nog een typische Vlaamse vloek volgde, die Armstrong wel zonder problemen kan uitspreken.