VIDEO: Red Flames krijgen 6-0-pandoering van VS: "Verschil was groot"

  Vijf van de zes Amerikaanse goals waren kopbaldoelpunten.

  De Red Flames hebben hun prestigieuze oefenduel tegen de VS verloren met zware cijfers. De wereldkampioen en nummer 1 van de wereld haalde het met 6-0. "We moeten durven toe te geven dat ze op veel punten verder staan", was bondscoach Ives Serneels eerlijk.

  De Red Flames sloegen de voorbije week hun tenten op in Los Angeles voor een oefenstage, met als hoogtepunt een vriendschappelijk duel tegen de Verenigde Staten, de regerende wereldkampioen.

   

  Maar het droomduel is voor de Belgische vrouwen op een sisser uitgedraaid. Halfweg stonden er al 4 Amerikaanse doelpunten op het scorebord. Alex Morgan en Jessica McDonald maakten er uiteindelijk een 6-0-pandoering van. Vooral in de luchtduels waren de Red Flames kwetsbaar: 5 van de 6 goals kwamen er na een kopduel.

  Serneels: "Op sportieve waarde geklopt"

  Bondscoach Ives Serneels zocht geen excuses na het voetballesje. "Het zijn zware cijfers, maar we zijn gewoon op een heel sterke tegenstander gestuit. Ik vergelijk niet graag mannen- en vrouwenvoetbal, maar de Rode Duivels zijn ook nummer 1 van de wereld bij de mannen."

   

  "We stonden al 4-0 achter bij de rust na vier kopduels. Ze scoorden meer goals dan dat ze open kansen hadden gecreëerd. In de tweede helft waren we geen dode mus, maar krijgen we toch nog twee goals binnen. Het verschil was gewoon groot, zowel in duelkracht als fysiek vermogen."

   

  "We moeten gewoon durven toe te geven dat ze op veel punten verder staan. Ik had wel gedacht dat het verschil zo groot zou zijn. Op fysiek vermogen, snelheid en sprongkracht konden we niet aan de VS tippen. We moeten nu de match analyseren en individueel stappen zetten."

   

  "Uiteraard was de ontgoocheling groot, maar we zijn op onze sportieve waarde geklopt. De VS zal op het WK in juni weer een grote kans maken. Ondanks de zware nederlaag, ben ik toch heel tevreden over onze stage."

  Bekijk hier de zes doelpunten: