• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Aalstar excuseert zich en stelt Tony Van den Bosch als hoofdcoach aan

  Tony Van den Bosch.

  Tony Van den Bosch verlaat Leeuwarden.

  Basketbalclub Aalstar heeft een oude bekende aan zijn sportieve staf toegevoegd: Tony Van den Bosch (65) neemt minstens tot het einde van het seizoen de taak als headcoach op zich. Aalstar staat pas 7e in de competitie.

  "We begrijpen dat de fans ontevreden zijn"

  Met Aalstar gaat het de jongste speeldagen van kwaad naar erger. Coach Jean-Marc Jaumin werd al op straat gezet, maar ook die stap heeft geen zoden aan de dijk gebracht.

   

  "Na het beëindigen van de samenwerking met Jean-Marc Jaumin heeft Aalstar de spelers op hun plichten en verantwoordelijkheden gewezen, gevolgd door individuele gesprekken in de hoop opnieuw energie, inzet en vuur op het parket van het Forum te krijgen", klinkt het.

   

  "We moeten echter nederig vaststellen dat dit geen soelaas bracht. Als club kunnen we niet anders dan voor ons de zoveelste keer dit seizoen te excuseren voor het wanvertoon van de laatste twee weken én voor de slechte resultaten over het hele seizoen."

   

  "We begrijpen zeer goed dat onze fans ontevreden zijn, zelfs kwaad. Noch de wissels van spelers, noch het beëindigen van de samenwerking met Jean-Marc brachten oplossingen."

  Als club kunnen we niet anders dan voor ons de zoveelste keer dit seizoen te excuseren voor het wanvertoon van de laatste twee weken én voor de slechte resultaten over het hele seizoen.

  Okapi Aalstar

  "Er komt een heleboel knowhow naar onze club"

  Aalstar haalt dan ook een oude bekende terug om het tij te keren. "Tony Van den Bosch zal vanaf heden en tot minstens het einde van het seizoen de taak als headcoach op zich nemen. Tony fungeert vanaf heden ook als technisch adviseur van de sportieve staf", schrijft Aalstar over zijn ex-coach, die nu dus terugkeert.

   

  "Met Tony komt een heleboel knowhow naar onze club waarvan we hopen dat hij deze spelersgroep kan meetrekken in een positiever einde van het seizoen. Wij zijn blij dat Tony deze moeilijke challenge aanvaardt."

  Van den Bosch: "Ik moet zorgen dat het team op de rails komt"

  "Plots zag ik dat Jean-Marc Jaumin niet meer actief bij de club was. Ik vroeg een beetje uitleg aan general manager Danny Verhulst en hij vroeg me of ik interesse had", legt Tony Van den Bosch aan onze redactie uit.

   

  "Ik zei dat ik bij Leeuwarden wel tot een compromis zou kunnen komen. Ze hebben hier niet te veel tegengestribbeld. Ze wisten ook dat het voor mij een lotsverbetering zou zijn."

   

  "Ik heb de twee voorbije wedstrijden bekeken", vertelt Van den Bosch over de werf bij Aalstar. "Tegenstander Brussels speelt natuurlijk goed en Aalst heeft een mindere periode, maar ook die slechte periodes kun je overwinnen. Hoe? Als ik nu door mijn glazen bol zou kunnen kijken, dan zou alles heel makkelijk zijn."

   

  Zal Van den Bosch bij Aalstar op korte of lange termijn werken? "Ik moet eerst en vooral zorgen dat het team op de rails komt. En iedereen wordt afgerekend op resultaten en dat zal bij Aalst niet anders zijn."

   

  "Ik ben 65, maar ik heb goeie genen. Ik heb 20 jaar geleden gezegd dat dat jaar mijn laatste jaar zou zijn. Met mij weet je nooit. Ik veronderstel dat ik het basketbalveld tussen zes planken zal verlaten."

  Ik ben 65, maar ik heb goeie genen. Ik heb 20 jaar geleden gezegd dat dat jaar mijn laatste jaar zou zijn. Met mij weet je nooit. Ik veronderstel dat ik het basketbalveld tussen zes planken zal verlaten.

  Tony Van den Bosch