Hazard wil weg bij Mönchengladbach: "Hij wil een volgende stap zetten"

  Hazard kijkt uit naar een nieuwe bestemming.

  Het is geen geheim dat Borussia Dortmund lonkt naar Thorgan Hazard, maar de Rode Duivel zou nu ook zelf zijn zinnen gezet hebben op een overgang naar Dortmund. Borussia Mönchengladbach, de huidige club van Hazard, bevestigt dat hij zijn contract niet wil verlengen, maar voegt er in één adem aan toe dat er sowieso een transferprijs betaald moet worden.

  Het Duitse sportblad Kicker meldde vandaag al dat er een mondeling akkoord zou zijn tussen Thorgan Hazard en Borussia Dortmund. Op de clubsite geeft sportief directeur Max Eberl toe dat er een haar in de boter zit tussen Hazard en Borussia Mönchengladbach.

   

  "We hebben een tijdje geleden al aan Thorgan duidelijk gemaakt dat we zijn contract willen verlengen, maar hij is niet ingegaan op die vraag", klinkt het bij Eberl. "Hij heeft ons nu laten weten dat hij zijn contract niet wil verlengen. Hij wil een volgende stap in zijn carrière zetten en wil deze club verlaten."

   

  Hazard ligt wel nog tot 2020 onder contract bij Gladbach. "Er is geen opstapclausule. Geïnteresseerde teams zullen dus een transfersom moeten bieden die zijn waarde erkent als uitstekende speler in de Bundesliga en regelmatige basispion bij een van de beste nationale ploegen ter wereld."