• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Amerikaanse" Trahan-Davis en Ben Abdelkader nieuw in EK-preselectie Belgian Cats

  Trahan-Davis (archief) is nieuw in de selectie.

  Bondscoach Philip Mestdagh heeft een preselectie van 19 vrouwen bekendgemaakt voor het EK basketbal. Hind Ben Abdelkader is er opnieuw bij, de Amerikaanse Celeste Trahan-Davis debuteert bij de Cats. Zij hoopt in mei tot Belgische genaturaliseerd te worden.

  De Cats beginnen op 14 mei aan hun voorbereiding op het EK basketbal. Dat vindt van 27 juni tot en met 7 juli plaats in Servië en Letland. De Belgische basketbalvrouwen spelen tegen Rusland, Wit-Rusland en gastland Servië.

   

  Bondscoach Philip Mestdagh loste vandaag een preselectie van 19 namen. Spelverdeelster Hind Ben Abdelkader, die deze zomer voor Chicago Sky in actie zal komen in de WNBA, is er opnieuw bij. 

   

  Nieuw in de selectie is de Amerikaanse  power forward Celeste-Trahan Davis. Zij speelt al zes jaar bij Castors Braine en hoopt in mei over de Belgische nationaliteit te beschikken om mee te kunnen doen aan het EK.

   

  Ook Ann Wauters zit bij de 19. De 38-jarige veterane heeft voorlopig geen ploeg en herstelt nog van een knieblessure. Ze wil er wel bij zijn op het EK.

  De volledige preselectie:

  Julie Allemand, Marjorie Carpréaux, Juli Vanloo, Hind Ben Abdelkader, Elise Ramette, Kim Mestdagh, Hanne Mestdagh, Lore Devos, Antonia Delaere, Jana Raman, Laure Resimont, Heleen Nauwelaers, Emma Meesseman, Hatty Bende , Manon Grzesinski, Celeste Trahan-Davis, Kyara Linskens, Ann Wauters, Serena-Lynn Geldof

  Hind Ben Abdelkader.