• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Winnaar Grote Prijs Stig Broeckx schenkt 5.000 euro aan revalidatiecentrum

  Hugo Houle kwam gisteren als eerste boven op de Oude Kwaremont.

  Hugo Houle kwam gisteren als eerste boven op de Oude Kwaremont.

  In de Ronde van Vlaanderen kwam Hugo Houle (Astana) gisteren als eerste boven op de Oude Kwaremont. Zijn prijs (5.000 euro) moet hij schenken aan een goed doel naar keuze. En Houle kiest voor het revalidatiecentrum dat Stig Broeckx begeleidt.

  "Na de koers besefte ik echt het belang van die prijs"

  De Nationale Loterij pakte gisteren in de Ronde uit met een wedstrijd in de wedstrijd: de Grote Prijs Stig Broeckx. De eerste renner die de top bereikte van de Oude Kwaremont bij de eerste passage won 5.000 euro. En die eer viel vroege vluchter Hugo Houle te beurt.

   

  "Ik ben heel blij dat ik die prijs gewonnen heb", reageert de 28-jarige Canadees. "Als je in de ontsnapping zit, moet je gewoon voor die prijs gaan. Ik viel aan op de kasseien van de Oude Kwaremont en sloeg meteen een mooi gat op de rest van de kopgroep."

   

  "Tijdens de koers wist ik dat die prijs te winnen was op de top van de Oude Kwaremont. Maar het was pas na de wedstrijd dat ik echt het belang van die prijs besefte."

   

  "Wij, wielrenners, nemen veel risico's tijdens wedstrijden. En dat gaat soms gepaard met valpartijen. Het is belangrijk om collega’s zoals Stig te steunen die na een zware val door moeilijke tijden gaan."

  VIDEO: Houle komt als eerste boven op de Oude Kwaremont (1e passage)

  "Stig toont dat hij een sterk mens is"

  Houle moet het prijzengeld schenken aan een goed doel. En zijn keuze gaat uit naar het revalidatiecentrum dat Stig Broeck begeleidt. 

   

  "Ik heb in het verleden enkele koersen gereden met Stig. Maar in het peloton heb ik nooit echt de kans gehad om met hem een babbeltje te slaan. Ik wist wel dat hij 3 jaar geleden zwaar gevallen was in de Ronde van België."

   

  "Sinds zijn val heeft Stig een grote weg afgelegd. Ik doe mijn hoedje af voor zijn volharding. Stig toont dat hij een sterke persoon is."