• home
 • video
 • pas verschenen

  Einde play-offs voor Malinovski? Bondsparket eist 7 duels schorsing

  Malinovski pakte rood in de extra tijd.

  De rode kaart voor Roeslan Malinovski in de wedstrijd tegen AA Gent kan nog een lang staartje krijgen. Het bondsparket vraagt een schorsing van 7 speeldagen voor de Oekraïner van Racing Genk. "Verstraete is aan een drama ontsnapt", lezen we in de motivering van het bondsparket.

  Mist Malinovski Club Brugge?

  In de beklijvende topper tussen Racing Genk en AA Gent raakte Malinovski in de toegevoegde tijd al vallend met zijn studs Birger Verstraete in het aangezicht. Bewust of niet bewust? 

   

  Het bondsparket oordeelt van wel. Op basis van het scheidsrechterlijk verslag wordt een schorsing van 7 speeldagen gevraagd. De resterende wedstrijden in Play-off I staan dus op de wip voor de smaakmaker van Racing Genk. Hij moet ook een boete van 7.000 euro betalen. 

   

  Malinovski wordt vrijdagmiddag verwacht bij de voetbalbond, waar de zaak in eerste aanleg voor de Geschillencommissie zal behandeld worden.

   

  Als de middenvelder voor 5, 6 of 7 speeldagen geschorst wordt en Genk gaat in beroep, dan mist hij sowieso de wedstrijd tegen Club Brugge. Als hij voor 4 of minder speeldagen geschorst wordt en Genk gaat in beroep, dan is hij er wel bij komende zondag. 

  "Verstraete is aan een drama ontsnapt"

  Bondsprocureur Kris Wagner baseerde zich voor zijn schorsingsvoorstel op het verslag van scheidsrechter Lawrence Visser. Wagner gaat uit van "opzettelijk natrappen, die Verstraete zijn carrière kon kosten".

   

  Visser noteerde dat Malinovski zich in de richting van Verstraete draaide en hem een "snelle, vrijwillige trapbeweging met de studs in het aangezicht" verkocht. Omdat de Gentse middenvelder fel bloedde, achtte Visser het bewezen dat de fysieke integriteit werd aangetast.

   

  Volgens het bondsparket bevestigen de TV-beelden de versie van de scheidsrechter. "Indien het gewoon een lichtjes onvrijwillig wiebelend been was, van iemand die weet hoe hij moet vallen om zich niet te bezeren, dan zou ten eerste dat been helemaal niet in die richting gegaan zijn, en ten tweede ook niet met een intensiteit die zo groot is dat men iemand tot bloedens toe verwondt", lezen we in een persbericht.

   

  "Hier was dus sprake van opzettelijk natrappen, vol in iemands gezicht, met de studs in de streek van de ogen. Zo'n actie hoort niet thuis op een voetbalveld. Met wat pech kon de oogbol hard geraakt worden en was Verstraetes carrière voorbij."

   

  "Wie ziet uit slechts één oog, heeft immers geen normaal dieptezicht meer. Wat hier gebeurd is, is dus zeer erg. Het slachtoffer van de trap is, voor zover hij inderdaad geen schade aan zijn gezichtsvermogen heeft opgelopen, werkelijk aan een drama ontsnapt."

  Zo'n actie hoort niet thuis op een voetbalveld. Met wat pech kon de oogbol hard geraakt worden en was Verstraetes carrière voorbij.

  Bondsprocureur Kris Wagner

  Is de rode kaart voor Malinovski terecht?