• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vandenhaute na Bettiol-uitspraak: "Nu onbekend, later hopelijk bekend"

  Wouter Vandenhaute

  Vandenhaute: "Hopelijk is het de eerste van een reeks grote zeges voor Bettiol."

  "Een renner als Langeveld of Bettiol zal op dit parcours de Ronde niet winnen", liet Wouter Vandenhaute voor de koers optekenen in Het Laatste Nieuws. Een uitspraak waar hij achteraf natuurlijk wat verlegen om zat. "Maar het is wel een terechte winnaar!"

  Flanders Classics-baas Wouter Vandenhaute zit er nooit om verlegen om de dingen op scherp te zetten. Toch zal hij zich tijdens de Ronde van Vlaanderen ongetwijfeld beklaagd hebben dat hij liet noteren "dat renners als Langeveld of Bettiol op het huidige parcours niet zullen winnen" (in vergelijking met een renner als Wesemann op het parcours, red).

   

  "Ik heb dat niet zo gezegd, ik heb enkel de naam Langeveld vernoemd", nuanceert Vandenhaute. "Maar ik wil Bettiol vooreerst feliciteren, want hij heeft het verdiend."

   

  "Hij werd natuurlijk wel gediend door de omstandigheden: het weer was prachtig, er stond geen wind en er was een grote groep favorieten waar ze naar elkaar keken. Dat is een deel van de sport. Toch is Bettiol een terechte winnaar, want hij heeft ervoor gevochten. Net als nummer 2 Asgreen trouwens."

  Bettiol werd gediend door de omstandigheden, maar dan is hij nog de terechte winnaar

  "Denk dat we de beste eendagskoers ter wereld zijn"

  ,Vandenhaute steekt wel niet onder stoelen of banken dat hij het liefst een grote naam op de erelijst van de Ronde had gezien. "Ik dacht zelf aan Sagan, maar ik zou ook supergelukkig geweest zijn met een Van Avermaet, Van Aert, Van der Poel of een van de Quick-Step-jongens."

   

  "We willen met de Ronde van Vlaanderen de beste eendagskoers ter wereld zijn. In alle bescheidenheid: ik denk dat we dat vandaag ook getoond hebben. De mensen zijn helemaal gek van deze koers, ook in het buitenland. Er wint nu wel een onbekende buitenlander, maar laat ons hopen dat het zo snel mogelijk een bekende buitenlander wordt."

   

  "Ik hoop dat het de eerste grote zege van een hele reeks is voor Bettiol. En als dat niet zo is, dan blijft hij nog altijd de terechte winnaar."