• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Rooney krijgt 1e MLS-rood na vliegende tackle

  " "

  Aanvoerder Rooney (archief) beseft dat hij over de schreef is gegaan en krijgt terecht zijn 1e rood in de MLS.

  Het was niet het dagje van D.C. United en zijn aanvoerder Wayne Rooney. De leider in de Eastern Conference van de MLS zag zijn reeks van 15 ongeslagen reguliere competitieduels gestopt én Rooney pakte zijn eerste rood na een vliegende tackle.

  Op bezoek bij Los Angeles FC, de leider in het westen, stond D.C. United 3-0 in het krijt bij de rust. Kort na de pauze verloor Rooney de bal op het middenveld en in zijn drang om de bal snel te heroveren tackelde hij met zijn voet vooruit op Diego Rossi.

   

  De Engelsman had meteen door, dat zijn actie niet geoorloofd was. De VAR kwam eraan te pas en de ref kon niet anders dan terecht rood geven. Het was de eerste uitsluiting voor Rooney in 2 seizoenen MLS. Met 4 goals en 3 assists was hij goed aan het seizoen begonnen. "Mijn rode kaart was juist. Ik probeerde de bal terug te winnen, maar haalde mijn tegenstander onderuit. Ik betwist de beslissing van de ref niet."

   

  Rossi was overigens de man van de match: met zijn eerste hattrick in de MLS zorgde hij voor de 4-0-overwinning. Carlos Vela was goed voor de eerste treffer. LA blijft op 1 in het westen, DC zakte naar 3 in het oosten.

  Gevaarlijke tackle van Rooney: rood!