• home
 • video
 • pas verschenen

  Kopecky rijdt lek in finale Ronde: "Zat nochtans mooi resultaat in"

  Er werd veel verwacht van Lotte Kopecky in de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen, maar door een lekke band op een slecht moment zat een topnotering er niet in. Jolien D'hoore was dan weer blij dat ze er na haar sleutelbeenbreuk alsnog bij was.

  "Tussen de Oude Kwaremont en de Paterberg reed ik lek", doet Lotte Kopecky haar koersverhaal. "Dan weet je dat je koers voorbij is."

   

  "Ik begon misschien iets te ver aan de Oude Kwaremont en moest ook wat lossen. Maar uiteindelijk kwam ik toch nog in een groepje met mijn ploeggenote Julie Van de Velde. Alleen jammer dat ik toen pech had. Anders zat er misschien wel een mooi resultaat in."

   

  "Ik voelde me enorm goed vandaag. Op de Kanarieberg wist ik al dat het goed zat. Ik heb hier vandaag ook opnieuw de bevestiging gekregen dat ik deze koers ooit kan winnen."

  D'hoore: "Geen spijt dat ik ben gestart"

  Jolien D'hoore brak 3 weken geleden haar sleutelbeen, maar stond toch gewoon aan de start van de Ronde van Vlaanderen, weliswaar zonder ambitie. "Ik heb toch mijn werk kunnen doen voor de ploeg, alleen hadden we wat pech met die valpartij."

   

  "Het gevoel was zeker niet slecht, alleen stond ik op de Kruisberg - op zo'n 30 kilometer van de finish - plots geparkeerd. Normaal gezien kun je dan nog eens door de muur gaan, maar nu ging dat niet."

   

  "Al bij al ben ik tevreden. Ik wou hier per se starten en heb ervan genoten. Het is geweldig om tussen al dat volk te kunnen rijden. Ik heb er geen spijt van."

  De Vuyst: "Ben plaats in subtop nog altijd waard"

  Sofie De Vuyst was op de 16e plaats de beste Belgische. "Ik heb een heel alerte wedstrijd gereden, zat op alle klimmetjes goed mee vooraan. Alleen op de Paterberg kon ik net niet aanklampen bij het groepje met Van Dijk (dat sprint voor de 4e plaats)."

   

  "Ik had stiekem gehoopt op iets meer dan de top 15, maar niet iedereen werkte mee in ons groepje en op het einde kwam er nog een groepje bij ons. Mijn sprint was ook niet super."

   

  "Uiteindelijk mag ik heel tevreden zijn over mijn koers. Ik heb vandaag kunnen tonen dat ik mijn plaatsje bij de subtop nog altijd waard ben. Ik hoop dat in de komende koersen te kunnen bevestigen."