• home
 • video
 • pas verschenen

  Frank Depestele debuteert volgend seizoen als hoofdcoach bij Menen

  " "

  Na 22 jaar op het veld acteert de 41-jarige Depestele volgend seizoen voor het eerst als hoofdcoach.

  Vorige week kwam het goeie nieuws dat Par-ky Menen een doorstart maakt en vandaag maakte de Liga A-club de naam van de nieuwe hoofdcoach bekend: volleybalicoon Frank Depestele tekende voor 2 jaar.

  Na 20 jaar stopt voorzitter en geldschieter Pierre Vandeputte bij Menen, waardoor de toekomst onzeker was. Maar de club heeft nieuwe geldschieters gevonden. De volgende prioriteit was een nieuwe hoofdcoach, in opvolging van Ratko Peris.

   

  En die is nu ook gevonden en het is niet zomaar iemand: "Frank  Depestele (41) is een bekende naam in de Belgische en internationale volleybalwereld. Als speler stond hij in  2 periodes 6 seizoenen aan de pas bij Knack Roeselare en 2 bij Asse-Lennik/Aalst", luidt het persbericht.

   

  "Als setter van de nationale ploeg en bij clubs in Griekenland, Rusland, Oekraïne, Turkije en Frankrijk deed hij ook veel buitenlandse ervaring op. Na een laatste avontuur in Argentinië moest hij het volleybal vorig jaar noodgedwongen vaarwel zeggen na een carrière van 22 jaar."

   

  Dit seizoen was Depestele assistent-coach bij Haasrode-Leuven. Na een half jaar

  onder de hoede van Kris Eyckmans zet hij nu dus de stap als hoofdcoach. Bij
  Menen tekent hij een contract voor 2 jaar. "Hij krijgt er de kans om jong Belgisch talent te inspireren en op basis van zijn ervaring naar een hoger niveau te brengen."

   

  "De sportieve cel van Par-ky had al langer aangekondigd dat de aanstelling van een nieuwe trainer dé topprioriteit was in de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen. Nu die er is, kan een versnelling hoger geschakeld worden in de gesprekken met de huidige spelersgroep en mogelijke vervangers."

   

  "Het spreekt voor zich dat Par-ky Menen zeer blij is dat een volleybalicoon als Depestele kiest voor een trainersjob in Menen."