• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische slagman van Oxford moet zege aan Cambridge laten op Thames

  Cambridge is moe, maar voldaan met de zege.

  Cambridge is moe, maar voldaan met de zege.

  Cambridge heeft voor het tweede jaar op rij de roeiwedstrijd tegen Oxford gedomineerd. Cambridge won opnieuw zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Augustin Wambersie gaat de Engelse geschiedenisboeken in als eerst Belg ooit in de "BoatRace".

  De prestigieuse jaarlijkse bootrace tussen de universiteiten van Cambridge en Oxford op de Thames in Londen was aan zijn 165 editie toe. De race, die immens populair is in Engeland, kreeg voor het eerst ook een Belgisch tintje.

   

  Augustin Wambersie mocht als eerste Belg ooit plaatsnemen in een boot en dat meteen als slagman voor Oxford. De slagman is de eerste roeier in de boot en bepaalt het ritme en tempo. Wambersie is een 21-jarige student inginieurwetenschappen aan OXford.

   

  Aan de zege kon hij zijn universiteit niet helpen. Cambridge maakte een snelle start en zette Oxford meteen op een serieuze achterstand. De enige vraag was of ze het zouden volhouden. Oxford kwam naar het einde van de 6,8 km ook wat dichter, maar de zege van Cambridge was afgetekend. De tijd: 16'57".

   

  Ook bij de vrouwen won Cambridge en dat al voor het derde jaar op een rij. Hun tijd 18'47". Bij de mannen is het de 84e zege voor Cambridge. Ze leiden in de tussenstand met 84-80. Bij de vrouwen staat Cambridge 44-30 voor.