• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan op zijn Sagans: "Als ik win, is de conditie goed. Win ik niet, dan is ze slecht"

  Sagan verkende eergisteren de Ronde van Vlaanderen met zijn ploegmaats.

  Peter Sagan haalde dit voorjaar nog geen vette vis binnen. De drievoudige wereldkampioen start morgen in Antwerpen met amper één overwinning op zak. Slaagt hij erin dat aantal in één klap te verdubbelen? "Ik ga mijn best doen in de Ronde en dan zien we wel", zegt de Slovaak.

  "Kon de voorbije jaren betere resultaten voorleggen"

  Sagan kon dit seizoen enkel in de Tour Down Under zijn armen in de lucht steken. Die zege dateert al van midden januari. In Milaan-Sanremo werd de kopman van Bora-hansgrohe 4e na een periode van ziekte. 

   

  "Het klopt dat ik de voorijbe jaren betere resultaten kon voorleggen voor de start van de Ronde", geeft Sagan toe. "Maar meer stress heb ik daardoor niet. Ik kan er niets aan veranderen en ik voel ook niet meer druk. Wat is druk trouwens? Ik ga mijn best doen zondag en dan zien we wel waar we eindigen."

   

  Sagan maalde in de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem zijn eerste kilometers op Vlaamse bodem. "Het was wat wennen aan deze manier van koersen. Het ging heel snel op de smalle baantjes en er werd veel gedrumd. In Harelbeke heb ik enorm afgezien, in Gent-Wevelgem ging het al beter. Ik kijk uit naar de Ronde en Roubaix."

  In Harelbeke heb ik enorm afgezien, in Gent-Wevelgem ging het al beter. Ik kijk uit naar de Ronde en Roubaix.

  Peter Sagan

  Sagan trok ten aanval in Gent-Wevelgem.

  "Hard gewerkt om hier top te zijn"

  Sagan krijgt van de Sporza-wielerjury drie sterren achter zijn naam. Hij wordt samen met Greg Van Avermaet naar voren geschoven als topfavoriet. Zelf denkt de Slovaak daar anders over.

   

  "Dat ik niet als grote favoriet start, hoeft niet per se slecht te zijn voor mij. Misschien zal ik nu niet diegene zijn naar wie iedereen kijkt. Al maak ik mij geen illusies. Hoe dan ook rijd ik mijn eigen wedstrijd. Ik mik op het best mogelijke resultaat."

   

  "Ik heb de voorbije winter en de voorbije weken hard gewerkt om hier top te zijn. We zien wel of mijn conditie goed is of niet. Dat vertellen de resultaten. Als ik win, dan is mijn conditie goed. Win ik niet, dan is ze slecht", vertelt Sagan op zijn Sagans.

   

  Bora-hansgrohe zag met Oscar Gatto en Jempy Drucker twee belangrijke pionnen  uitvallen. "Dat hoort erbij", relativeert de drievoudige wereldkampioen. "Het is jammer dat ze er niet bij zijn. Andere jongens nemen hun plaats in."

  We zien wel of mijn conditie goed is of niet. Dat vertellen de resultaten. Als ik win, dan was mijn conditie goed. Win ik niet, dan is ze slecht"

  Peter Sagan