• home
 • video
 • pas verschenen

  16.000 wielertoeristen hebben "hun" Ronde van Vlaanderen er al opzitten

  Wielertoeristen

  Het was een rustige editie voor wielertoeristen.

  Daags voor de mannelijke en vrouwelijke profs hebben ook de wielertoeristen zich mogen uitleven op het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Alles verliep nagenoeg vlekkeloos.

  16.000 flandriens reden vandaag hun eigen Ronde van Vlaanderen. Flandriens is weliswaar een relatief begrip, want er staan meer buitenlanders dan Belgen aan de start.

   

  "Er reden dit jaar 63 nationaliteiten rond: 42% zijn Belgen, gevolgd door ruim 2.800 Nederlanders, 1.800 Britten en 1.300 Fransen. Maar liefst 184 inwoners uit de Verenigde Staten maakten de verre verplaatsing om zaterdag 'hun' Ronde te rijden", meldt de organisatie.

   

  "Ook 68 Australiërs en 23 Nieuw-Zeelanders ruilden Down Under voor Vlaanderen. Uit Zuid-Afrika zakte een delegatie van 20 dapperen af naar Oudenaarde. Maar ook enkelingen uit Hongkong, Taiwan, Niger, Nepal, Mozambique, India en Bermuda kwamen aan de start."

   

  De hele dag is zonder al te grote incidenten verlopen. Eén man moest op de Muur van Geraardsbergen wel gereanimeerd worden. "Hij is intussen geopereerd en stelt het goed", zegt Gert Van Goolen van de organisatie. "Zijn vrouw liet ons weten dat ze heel blij is met de snelle interventie."

   

  Daarnaast moest het Rode Kruis tussenkomen voor diverse schaafwonden na de typische valpartijen. "Voor de rest is deze editie zeer rustig en vlot verlopen, nog beter dan de voorbije jaren. Daar heeft het droge weer natuurlijk ook iets mee te maken gehad."

  16.000 wielertoeristen wanen zich even Van Avermaet of Sagan

  Infografiek van de organisatie: