• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal verwacht veel van Lambrecht in Baskenland: "Hij wordt steeds beter"

  Voor Bjorg Lambrecht is de Ronde van het Baskenland één van de hoofddoelen van het seizoen. Het 22-jarige talent van Lotto-Soudal gaat in Noord-Spanje vol voor een ritzege. "De steile en onregelmatige beklimmingen moeten hem liggen", zegt ploegleider Mario Aerts.

  "Beter doen dan vorig seizoen"

  Lambrecht, tweedejaars bij de profs, rijdt voorlopig een vrij anoniem seizoen in dienst van Lotto-Soudal. Het klimtalent wil zich in de Ronde van het Baskenland een eerste keer echt laten zien dit seizoen.

   

  "In de Ronde van Catalonië werd hij steeds beter", zegt ploegleider Mario Aerts in een persbericht. "Zijn conditie is te vergelijken met die van vorig seizoen en toen werd hij 18e in het Baskenland. Hopelijk kan hij nu nog beter doen."

   

  "De steile en onregelmatige beklimmingen in de streek liggen Lambrecht heel goed. Met Tosh Van der Sande en Jelle Vanendert krijgt hij ook twee renners mee die het parcours goed moeten aankunnen. Een ritzege moet zijn hoofddoel zijn."

   

  Lotto-Soudal wil zich in elke rit laten zien in Spanje, niet alleen met Lambrecht. "Iedereen mag zijn kans gaan in de ontsnapping. We gaan volop voor een ritzege. Vooral in de tweede, derde en vierde rit liggen kansen voor onze ploeg. Een rit winnen is voor ons het belangrijkste, nog meer dan een goed klassement."

  Een rit winnen is het hoofddoel, nog meer dan een goed klassement.

  Ploegleider Mario Aerts over de Ronde van het Baskenland