• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Bruyne: "Ik zal dit seizoen mijn topvorm wellicht niet meer halen"

  Kevin De Bruyne (met baard) vond woensdag nog eens de weg naar het doel.

  Kevin De Bruyne is na een pak blessureleed weer helemaal terug bij Manchester City. Zelf is de middenvelder nog niet helemaal overtuigd. "Vorig seizoen kon ik om de drie dagen top zijn. Dat lukt nu niet."

  "Dubbel zo hard moeten werken"

  De Bruyne was woensdag tegen Cardiff nog eens zijn oude zelve. De Rode Duivel, vorig seizoen dé smaakmaker bij Man.City, opende de score met een keiharde knal in het dak van het doel en lag zo aan de basis van de 2-0-zege tegen Cardiff.

   

  Is De Bruyne weer helemaal zichzelf? "Het was een goede prestatie", zegt hij een paar dagen later bij AS. "Vorig seizoen kon ik dat om de drie dagen en dat voor 60 à 70 wedstrijden aan een stuk. Dat kan ik nu niet aan. Alleen als alles meezit, kan ik 13 of 14 wedstrijden na elkaar spelen."

   

  "Ik zal uiteraard alles geven om met deze club zoveel mogelijk trofeeën te pakken dit seizoen. Door mijn vele blessures voelt het voor mij aan alsof ik dubbel zo hard heb moeten werken dan de andere spelers. Ik heb nooit een vrije dag gehad en werkte meermaals keihard aan mijn terugkeer."

   

  "Vaak sta je er ook helemaal alleen voor", bekent De Bruyne. "Maar je moet het gewoon doen. Het is mij gelukt. Ik ben terug en dat al voor de vierde keer dit seizoen."

  Door mijn vele blessures voelt het voor mij aan alsof ik dubbel zo hard heb moeten werken dan de andere spelers.

  Kevin De Bruyne

  "Ik weet niet hoe goed ik nog zal zijn"

  Manchester City kan dit seizoen nog vier prijzen pakken: het won al de League Cup en ook in de Premier League, de FA Cup en de Champions League is de club één van de favorieten. Vandaag speelt het de heenwedstrijd van de halve finales van de FA Cup tegen Brighton.

   

  Haalt De Bruyne dit seizoen nog zijn topvorm? "Neen, waarschijnlijk niet. Zeker niet in vergelijking met vorig seizoen. Ik weet niet hoe goed ik nog zal zijn. Het maakt mij ook niet heel veel uit."

   

  "De belangrijkste periode van het seizoen komt er nu aan. Meer dan mijn best doen om het team te helpen, kan ik ook niet doen. Als dat betekent dat ik maar 5 of 10 wedstrijden meer speel, dan is dat maar zo. Zo'n seizoen is het nu eenmaal geweest voor mij."

  Meer dan mijn best doen om het team te helpen, kan ik ook niet doen. Als dat betekent dat ik maar 5 of 10 wedstrijden meer speel, dan is dat maar zo.

  Kevin De Bruyne