Ga naar de inhoud

WB-finale jumping: Philippaerts en Bruynseels staan gedeeld 4e

 vr 5 april 2019 21:48
Bruynseels sprong van de 9e naar de 4e plaats.
Bruynseels sprong van de 9e naar de 4e plaats.

Na de tweede dag van de Wereldbeker-finale jumping staan nog 3 van de 4 Belgen in de top 10. Olivier Philippaerts en Niels Bruynseels delen de 4e plaats. François Mathy Jr. staat 9e. Pieter Devos werd uitgesloten, omdat zijn paard 2 keer weigerde te springen.

De Belgische springruiters openden gisteren uitstekend in Göteborg. Met Pieter Devos (2e), Olivier Philippaerts (3e) en François Mathy Jr. (4e) prijkten 3 landgenoten in de top 4.

 

Op de tweede dag viel de hoogst geplaatste Belg Pieter Devos weg.  Apart, de 14-jarige ruin van Devos, weigerde 2 keer te springen waardoor het duo uitgesloten werd.

 

Niels Bruynseels en de 10-jarige ruin Delux van T&L deden wel een goede zaak. Zij klommen in het klassement van plaats 9 naar 4, nadat ze zich als enige Belgische combinatie konden kwalificeren voor de barrage. Daarin liepen ze bij de allerlaatste sprong wel 4 strafpunten op.

 

François Mathy Jr. en Olivier Philippaerts misten de barrage vandaag. Maar met elk 3 strafpunten delen ze na 2 dagen wel de 4e plaats. François Mathy Jr. staat met 5 strafpunten op plek 9.

Tussenstand WB-finale Göteborg
1. Eduardo Alvarez Aznar (Spa) 0 strafpunten
2. Peder Fredricson (Zwe) 1
3. Steve Guerdat (Zwi) 2
4. o.a. Niels Bruynseels en Olivier Philippaerts 3
9. François Mathy Jr. 5