• home
 • video
 • pas verschenen

  WB-finale jumping: Philippaerts en Bruynseels staan gedeeld 4e

  Bruynseels sprong van de 9e naar de 4e plaats.

  Bruynseels sprong van de 9e naar de 4e plaats.

  Na de tweede dag van de Wereldbeker-finale jumping staan nog 3 van de 4 Belgen in de top 10. Olivier Philippaerts en Niels Bruynseels delen de 4e plaats. François Mathy Jr. staat 9e. Pieter Devos werd uitgesloten, omdat zijn paard 2 keer weigerde te springen.

  De Belgische springruiters openden gisteren uitstekend in Göteborg. Met Pieter Devos (2e), Olivier Philippaerts (3e) en François Mathy Jr. (4e) prijkten 3 landgenoten in de top 4.

   

  Op de tweede dag viel de hoogst geplaatste Belg Pieter Devos weg.  Apart, de 14-jarige ruin van Devos, weigerde 2 keer te springen waardoor het duo uitgesloten werd.

   

  Niels Bruynseels en de 10-jarige ruin Delux van T&L deden wel een goede zaak. Zij klommen in het klassement van plaats 9 naar 4, nadat ze zich als enige Belgische combinatie konden kwalificeren voor de barrage. Daarin liepen ze bij de allerlaatste sprong wel 4 strafpunten op.

   

  François Mathy Jr. en Olivier Philippaerts misten de barrage vandaag. Maar met elk 3 strafpunten delen ze na 2 dagen wel de 4e plaats. François Mathy Jr. staat met 5 strafpunten op plek 9.

  Tussenstand WB-finale Göteborg
  1. Eduardo Alvarez Aznar (Spa) 0 strafpunten
  2. Peder Fredricson (Zwe) 1
  3. Steve Guerdat (Zwi) 2
  4. o.a. Niels Bruynseels en Olivier Philippaerts 3
  9. François Mathy Jr. 5