• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers knalt in Bergen naar WK-limiet en meetingrecord op 100m vrij

  Pieter Timmers veroverde het goud op de 100m vrije slag.

  Pieter Timmers heeft zijn WK-ticket op de 100 meter vrije slag op zak. De vice-olympische kampioen deed dat in stijl met goud in een meetingrecord (48"78) in het Noorse Bergen.

  Timmers wou zich volgende week in Stockholm verzekeren van een plekje op het WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju (21-28-juli), maar onze landgenoot kon zich niet inhouden. Op het Bergen Swim Festival dook Timmers onder de kwalificatietijd op de 100 meter vrije slag. Met zijn winnende tijd 48"78 zet hij meteen ook het meetingrecord op zijn naam. 

   

  Timmers mag zich dus opmaken voor een vijfde WK-deelname. In 2015 haalde hij in het Russische Kazan zijn beste WK-resultaat met een zevende plek. Op de Olympische Spelen in Rio pakte hij de zilveren medaille. Timmers is ook de Belgische recordhouder op de 100 meter vrije slag met 47"80.

   

  Timmers vergezelt in juli Kimberly Buys (50 en 100m vlinderslag), Fleur Vermeiren (50m schoolslag), Fanny Lecluyse (50 en 200m schoolslag) en Louis Croenen (200m vlinderslag) naar Gwangju.

  Hebben de aanmoedigingen van dochtertje Jutta geholpen?