• home
 • video
 • pas verschenen

  Teammanager CCC: "We zullen beter uit de verf komen in de Ronde"

  Ochowicz (rechts) gelooft in de kansen van Van Avermaet

  Als Greg Van Avermaet de Ronde van Vlaanderen wil winnen, zal hij het vooral zelf moeten doen. Zijn ploeg CCC is nog niet zo sterk als voorganger BMC en dat beseft ook teammanager Jim Ochowicz. "Greg zal het in de laatste 20 of 30 kilometer zonder ploegmaat moeten doen", zegt de Amerikaan. "Maar ik geloof dat ze zondag langer zullen meestrijden."

  Het is een wederkerend beeld in het voorjaar: in de finale van de koers is er meestal maar 1 oranje shirt meer te zien, dat van Greg Van Avermaet. Zijn ploegmaats hebben dan de rol al moeten lossen. "Het klopt dat we nog niet dominant geweest zijn als ploeg", zegt Jim Ochowicz, de baas van Van Avermaet en co bij de CCC-ploeg.

   

  "Toch verwacht ik dat we als team beter uit de verf zullen komen in de Ronde van Vlaanderen. Dit terrein ligt ons. Het is harder dan alles wat we tot nu gekregen hebben. Onze jongens zijn wat ouder en hebben ervaring. Daarom geloof ik dat ze zondag langer zullen kunnen meestrijden."

   

  "Maar meegaan tot diep in de finale zit er niet in. In de laatste 20 of 30 kilometer zal Greg het alleen moeten doen. Maar dat geldt voor heel wat ploegen. Er zijn maar een paar teams die de luxe hebben om in de finale nog met drie renners vooraan te zitten."

   

  "Dit is een ploeg die nog moet groeien. We missen bijvoorbeeld ook nog een klassementsrijder voor de grote rondes. Daarom zullen we nu nog niet zo vaak winnen als voorheen met BMC, maar we gaan wel tonen dat dit team zijn plaats heeft in het peloton." 

  "De Ronde van Frankrijk wordt een groot doel voor Greg"

  Hoe schat Jim Ochowicz de kansen in van Van Avermaet om de Ronde te winnen? "Er is niet 1 grote favoriet. Je hebt eerder vijf grote kanshebbers en daarachter nog eens vijf anderen die ook kunnen winnen. En wie weet krijgen we wel een verrassing."

  De Tour-start in Brussel is heel belangrijk voor een Belg als Van Avermaet. Vorig jaar reed hij acht dagen in het geel. Zou het niet geweldig zijn als dat nog eens kon?

  Jim Ochowicz, teambaas bij CCC

  "Ik weet dat Greg al vaak geprobeerd heeft om de Ronde op zijn palmares te zetten. Maar vaak zie je dat het renners pas na een aantal pogingen lukt om een koers als deze te winnen. Het is ook een beetje een loterij, alles moet in de juiste plooi vallen." 


  "Na Parijs-Roubaix zullen we bekijken hoe we de rest van het programma invullen. Greg zal sowieso de Amstel Gold Race rijden, maar daarna moeten we zien wat er nog in de tank zit. We gaan hem niet pushen om ook nog Luik-Bastenaken-Luik te rijden. Vooral ook omdat de Ronde van Frankrijk een belangrijk doel wordt voor Van Avermaet."

   

  "De Tour start dit jaar in Brussel en is dus heel belangrijk voor een Belg zoals Greg. Vorig jaar reed hij acht dagen in de gele trui. Zou het niet geweldig zijn als dat nog eens kon?"