• home
 • video
 • pas verschenen

  Sporza-sterren voor de Ronde: Sagan en Van Avermaet net voor de veldrijders

  Alle wielerminnende ogen zijn zondag gericht op Vlaanderen. Wie wint de 103e Ronde? Er zijn dit jaar veel kanshebbers. De Sporza-jury geeft de veldrijders nipt minder kans dan Greg Van Avermaet en Peter Sagan.

  3 sterren: Sagan en Van Avermaet

  Peter Sagan liet dit voorjaar nog geen grootse dingen zien, maar de Sporza-jury heeft toch vertrouwen in de Slovaak. Hij kreeg de meeste stemmen achter zijn naam. Kan hij zijn kunstje van 2016 nog eens herhalen?

   

  Greg Van Avermaet zag zichzelf voor de start niet als topfavoriet, maar de Sporza-jury gaat niet akkoord met de olympische kampioen. Hij krijgt drie sterren achter zijn naam om eindelijk die eerste zege in de Ronde te boeken.

  2 sterren: Een trio (ex-)veldrijders

  Wout van Aert en Zdenek Stybar komen eigenlijk meteen onder Greg Van Avermaet met nagenoeg hetzelfde aantal stemmen. Stybar heeft met Deceuninck-Quick Step waarschijnlijk de sterkste ploeg en won al de Omloop en de E3. Ook Mathieu van der Poel, winnaar van Dwars door Vlaanderen, krijgt twee sterren achter zijn naam.

   

  Een trio met 3 (ex-)veldrijders dus. Kunnen zij de wegrenners het vuur aan de schenen leggen?

  1 ster: Titelverdediger Terpstra bengelt aan de staart

  Bij de renners met 5 sterren is er duidelijk het meeste geloof in het duo Bob Jungels en Oliver Naesen. Jungels won dit seizoen Kuurne-Brussel-Kuurne, Oliver Naesen maakte indruk in Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem, maar kampte de voorbije dagen met een hoest.

   

  Benoot, Trentin en titelverdediger Terpstra krijgen op een afstandje toch ook nog 1 ster achter hun naam. Renners die net uit de boot vielen zijn onder anderen Philippe Gilbert, Alejandro Valverde en Alexander Kristoff.