• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Club Brugge is nu toch dé ploeg die naar Genk mag lonken"

  Club Brugge lijkt in Play-off I op titelkoers te zitten.

  Na twee speeldagen in Play-off I kunnen de eerste krijtlijnen worden getrokken. Voetbalanalist Eddy Snelders laat zijn licht schijnen over de eerste zes wedstrijden. "Genk mag toch geen punten laten liggen tegen Gent als het titelkandidaat wil blijven."

  "Drie titelkandidaten, drie meelopers"

  "We hebben vrij snel afscheiding gezien in Play-off I en dat hadden we ook wel verwacht", opent Snelders. "De favorieten en de meelopers waren eigenlijk al voorspeld. De krachtorde wordt voorlopig gerespecteerd. We hebben nu drie ploegen die mogen denken aan de titel (Genk, Club Brugge en Standard) en drie ploegen die naar elkaar kijken voor een Europees ticket (Anderlecht, Gent en Antwerp)."

   

  "Normaal krijgen we behoudend voetbal in Play-off I, omdat elke misstap fataal kan zijn. Maar zeker op de eerste speeldag was dat niet het geval. We kregen veel offensief voetbal, met mooie doelpunten. Op de tweede speeldag was het toch al een pak minder met een heel behoudend Antwerp en Standard. Gelukkig kregen we in Anderlecht-Club Brugge wel spektakel."

  "Club ontpopt zich nog meer als titelfavoriet"

  Genk begon overtuigend tegen Anderlecht, maar liet een steek vallen in Antwerpen. "Bij Genk was het voor de start van Play-off I al de vraag of ze het vertrek van Alejandro Pozuelo konden opvangen. In de eerste wedstrijd bleek van wel, in de tweede wedstrijd was dat al een pak minder. Die vraag blijft dus open."

   

  "Genk krijgt zaterdag tegen Gent een kans om zich te rehabiliteren. De uppercut tegen Antwerp zal toch pijn gedaan hebben. Het was ook een beetje hun eigen fout: ze hadden veel overwicht, maar weinig diepgang en ideeën. Dan zou Pozuelo toch van pas komen om verrassend uit de hoek te komen."

   

  "Gent speelde een goede wedstrijd tegen Standard en heeft vertrouwen getankt. Het wordt dus geen gemakkelijke wedstrijd voor Genk, maar als het titelkandidaat wil blijven, mag het toch geen punten laten liggen."

   

  "Ondertussen ontpopt Club Brugge zich nog meer als een van de twee grote titelfavorieten. Het zit nu dicht in het kielzog van Genk, na knappe prestaties tegen Gent en Anderlecht. Club is toch dé ploeg die naar Genk mag lonken."

  Genk kreeg een uppercut tegen Antwerp.

  "Het geluk van Standard zal wel ophouden"

  Standard maakt met 6 op 6 zijn statuut van Play-off I-ploeg opnieuw waar. "Maar het geluk van Standard zal op een zeker moment wel ophouden", zegt Snelders. "Ze zullen op verplaatsing niet altijd evenveel geluk hebben als tegen Gent. Standard moet toch een ander niveau halen in uitwedstrijden."

   

  "Thuis is het een heel moeilijk te bespelen ploeg, maar op verplaatsing moet er dringend iets veranderen. Met één uitnederlaag kunnen ze al uitgerangeerd worden in de titelstrijd."

   

  "De wedstrijd op Club Brugge wordt dus richtinggevend. Beslissend wordt het niet, maar wel een serieuze indicatie. Met het niveau van op Gent zal het niet lukken in Jan Breydel."

  De voetbalgoden waren Standard gunstig gezind tegen Gent.

  "Anderlecht heeft het diepste dal wel verlaten"

  Bij Anderlecht is de titeldroom ver weg na 0 op 6 tegen Genk en Club Brugge. "Anderlecht was heel matig in de eerste helft tegen Club Brugge. Het werd overspeeld, het scheelde toch twee of drie klasses in kwaliteit. Na de pauze kon het dan profiteren van de nonchalance van Club, dat dacht dat het zijn schaapjes op het droge had."

   

  "Anderlecht maakt toch de nodige progressie: Trebel is terug, Bolasie was goed als centrumspits, er komen nog spelers terug... Alleen achteraan is er weinig standvastigheid en dat is problematisch. Ze slikten toch zes doelpunten in twee wedstrijden."

   

  "Maar ik denk dat Anderlecht het diepste dal wel heeft verlaten en stilaan weer naar boven kan kijken. Ze kunnen zeker nog Europees voetbal halen, maar de wedstrijd tegen Antwerp wordt erop of eronder. Bij puntenverlies zal paars-wit toch ernstige problemen hebben voor het verdere verloop van Play-off I."

  Eddy Snelders