• home
 • video
 • pas verschenen

  Rutten: "Nederlaag tegen Brugge is verwerkt, mentaal zit het goed"

  Anderlecht-coach Fred Rutten kon de nederlaag tegen Club Brugge niet afwenden.

  Club Brugge heeft voor het eerst in 21 jaar de poorten van het Constant Vanden Stockstadion opengebeukt. "Of we nu tegen Antwerp echt niet mogen verliezen? We zitten altijd in die modus", zei coach Fred Rutten.

  Na een spektakelwedstrijd verloor Anderlecht voor het eerst sinds 1998 thuis van rivaal Club Brugge. Paars-wit begint zo met 0 op 6 aan Play-off I. "Maar als ik de kopjes vanmorgen op training zag, zit het mentaal wel goed", zegt Rutten. "De nederlaag is verwerkt."

   

  Doelman Thomas Didillon lag met een slechte uittrap aan de basis van het openingsdoelpunt. "Ik heb nog niet met hem gesproken. Ik laat hem even tot rust komen. Hij is nog jong: als we hem allemaal steunen, zal hij wel vertrouwen teruggeven."

   

  "De match tegen Antwerp van zondag wordt een andere beladen wedstrijd, met andere ingrediënten. Het zijn twee teams die moeten, maar het zal wel een andere beleving zijn dan tegen Club Brugge."

   

  "Een match die we niet mogen verliezen? We zitten altijd in die modus. Als je verliest, kom je in de problemen om kampioen te worden of Europees voetbal te halen. We moeten daar op een normale manier mee omgaan. Dat zijn factoren die bij Anderlecht horen."

   

  Rutten kreeg ook een vraag over de vermeende belangstelling van Anderlecht in Antwerp-spits Dieumerci Mbokani. "U maakt het me vreselijk moeilijk", gaf hij toe. "Goede spelers wil je altijd hebben, maar er lopen meerdere goede spelers rond in België die aantrekkelijk kunnen zijn voor Anderlecht. Mbokani is ook een goede speler", bleef de coach vaag.

  De match tegen Antwerp van zondag wordt een andere beladen wedstrijd, met andere ingrediënten.

  Kums: "Te vroeg om aan afloop Play-off I te denken"

  Ook aanvoerder Sven Kums schoof aan op de persconferentie. "Of ons Europees ticket in gevaar komt? We moeten het match per match bekijken", schuwde hij grote uitspraken. "We kijken nu naar het duel tegen Antwerp. Het is nog te vroeg om aan de afloop van Play-off I  te denken."

  Bekijk de volledige persconferentie: