• home
 • video
 • pas verschenen

  Kennaugh zet carrière on hold wegens mentale gezondheidsproblemen

  Zijn team, BORA-hansgrohe, laat in het midden of Kennaugh ooit nog terugkeert op de fiets.

  Peter Kennaugh, tweevoudig Brits kampioen op de weg, houdt het wielrennen voor onbepaalde tijd voor bekeken. Zijn team BORA-hansgrohe maakte bekend dat Kennaugh kampt met mentale problemen.

  Wat het specifieke probleem van Kennaugh is, werd niet meegedeeld. De Britse renner hield het in de mededeling bij een dankwoordje. "Ik bedank de ploeg voor de steun en dat ze het mij gunnen om te herstellen buiten de sport", aldus Kennaugh.

   

  De Brit gaf op Instagram nog wat extra uitleg. "Al jaren heb ik het op en naast de fiets lastig. Ik heb deze beslissing niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn familie genomen. Ik moet me focussen op de persoon die ik wil zijn en om mijn geluk, motivatie en enthousiasme weer terug te vinden."

   

  "We danken Peter voor zijn bijdrage aan het team en wensen hem sterkte in zijn herstel. We kijken uit naar zijn terugkeer als profrenner", liet teammanger Ralph Denk tot slot nog weten.

  Olympisch goud in Londen

  Kennaugh reed sinds het begin van zijn profcarrière tot 2017 voor Sky. In dat shirt won hij onder meer twee maal het Brits kampioenschap op de weg, twee etappes in de Dauphiné en het eindklassement in de Ronde van Oostenrijk en de Internationale Wielerweek Coppi-Bartali. Zijn laatste zege op de weg boekte hij nog vorig jaar voor BORA met de GP Cerami.


  Op de Spelen van 2012 in Londen pakte Kennaugh, samen met onder meer Geraint Thomas, ook nog olympisch goud in de ploegenachtervolging.