• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke Naesen verkent Ronde: "Pas na de koers kan ik zeggen of bronchitis me hinderde"

  Naesen heeft een opkomende bronchitis.

  Naesen heeft een opkomende bronchitis.

  Warm ingeduffeld heeft Oliver Naesen vandaag zo'n 80 kilometer verkend van de Ronde van Vlaanderen. "Ik heb nog anderhalve dag om ietwat verlost te geraken van een lichte vorm van bronchitis", zegt het kopstuk van AG2R.

  Naesen: "Alle troep in mijn luchtwegen losmaken"

  Door een opkomende bronchitis zit Oliver Naesen aan de antibiotica. Maar op training verteerde hij de Koppenberg en de Taaienberg vandaag alvast goed.

   

  "Ik heb nog anderhalve dag om toch ietwat verlost te geraken van deze lichte vorm van bronchitis", zei Naesen na zijn trainingsrit. "Het kan snel verdwijnen uit mijn lichaam, maar zondagavond zal ik pas kunnen vertellen of dit ongemakje mij parten heeft gespeeld."

   

  "Ik neem nu antibiotica tot en met dinsdag en andere producten om alle troep in mijn luchtwegen los te maken. Het is zonde dat ik dit nu moet tegenkomen, zeker na een knap voorjaar."

  "Lukt het zondag niet, dan is er nog Parijs-Roubaix"

  Naesen blijft strijdvaardig voor de komende klassiekers. "Lukt het zondag niet, dan is er nog altijd de week daarop Parijs-Roubaix", zegt Naesen.

   

  "Ik zal eerst de Ronde vol aanpakken, maar ik kan nu niet zeggen hoe ik me zal voelen als de groten de koers doen ontploffen. Vandaag viel het wel mee, maar op die groepstraining waren Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Wout van Aert, Mathieu van der Poel en noem maar op niet aanwezig. Een groot verschil met zondag toch."

   

  "De Ronde van Vlaanderen blijft voor mij toch de meest mythische koers van het seizoen. Ik had er wel al mijn deel van de pech. Vorig jaar kwam ik ten val, het jaar daarvoor sloeg het noodlot toe tijdens de beklimming van de Oude Kwaremont."

   

  Volgens Naesen is er zondag een sliert favorieten. "In vergelijking met de jaren toen Boonen en Cancellara de plak zwaaiden, zijn er nu een pak meer kandidaten voor de zege."

   

  "Er zijn ook nieuwe jongens op de proppen gekomen. Kijk maar naar Van der Poel en Van Aert. Klasbakken pur sang. Ik verwacht veel van die mannen. En wat mezelf betreft, wil ik het hoogst haalbare, ondanks die opkomende bronchitis."