• home
 • video
 • pas verschenen

  Koen Naert aast op persoonlijk record tijdens marathon van Rotterdam

  Naert wil onder de tijd duiken die hem Europees kampioen maakte.

  Koen Naert blijft de lat voor zichzelf hoog leggen. Zondag staat hij als Europees kampioen aan de start van de marathon van Rotterdam. Daar wil hij onder zijn persoonlijke record duiken. 

  Met zijn huidig, persoonlijk record liep Naert in Berlijn vorig jaar naar de Europese titel. Hij klokte toen af op een tijd van 2u09'51". Maar in Rotterdam dit weekend wil hij dus nog sneller lopen. 

   

  "De voorbereiding was heel goed, de weersomstandigheden worden beter dan in Berlijn en de start zal niet zo traag en tactisch verlopen omdat het niet om een kampioenschap gaat", zo blikt Naert vooruit. 

  Gokje

  Om zijn doelstelling te behalen, heeft Naert twee persoonlijke hazen ter beschikking. Zij krijgen de opdracht om snel van start te gaan. Een kleine gok van Naert.

   

  "In het verleden ben ik al vaak genoeg voorzichtig geweest. Ik mag wel eens risico nemen en ga mee in het tweede groepje. De bedoeling is om halverwege door te komen in een chrono tussen de 1u04:00 en 1u04:30. Loop ik tegen de muur, dan is het zo", aldus Naert.

  Sinds zijn Europese titel blaakt Naert van het zelfvertrouwen. De marathonloper spreekt van een klik die hij gemaakt heeft. "Op alle afstanden van 10 kilometer tot de halve marathon heb ik mijn persoonlijk records gevoelig verbeterd. Met mijn basissnelheid zit het duidelijk goed. Mijn vetpercentage is ook nog eens lager dan in Berlijn, 4.5 procent."

  Bekijk hieronder de minireeks van Sporza rond Koen Naert