• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin ziet superknecht Kelderman uitvallen voor Ronde van Italië

  Ook in de Ronde van Frankrijk van vorig jaar kon hij niet knechten voor Tom Dumoulin vanwege een sleutelbeenbreuk.

  Wilco Kelderman zal Tom Dumoulin niet bijstaan tijdens de komende Ronde van Italië (11 mei - 2 juni). De renner van Sunweb raakt niet tijdig hersteld van zijn zware valpartij in de Ronde van Catalonië.

  Bij zijn val brak Kelderman zijn sleutelbeen en liep hij ook een breuk op in een nekwervel. Dinsdag volgde een operatie aan zijn sleutelbeen, maar het is nog volgens ploegdokter Anko Boelens afwachten hoe snel de wervelfractuur geneest.

   

  Sowieso raakt Kelderman niet klaar voor de Giro. Hij moet minstens nog vijf weken een brace dragen. "Ik ben natuurlijk zeer teleurgesteld dat ik een groot deel van mijn seizoen opnieuw zal missen, maar voor nu moet ik het stap voor stap doen", aldus een ontgoochelde Kelderman. "Hopelijk kan ik later dit jaar weer racen. Ik wil op dit moment echter niet te ver vooruitkijken."

   

  Door zijn blessures kan Kelderman andermaal Dumoulin niet bijstaan in een grote ronde. Vorig jaar zag hij de Ronde van Frankrijk ook aan zijn neus voorbij gaan door een sleutelbeenbreuk. In 2017, het jaar dat Dumoulin de Giro won, eindigde zijn Ronde van Italië vroegtijdig na een botsing met een motor.